Hercogova v finalu Lugana

V polfinalu je mariborska teniška igralka ugnala Francozinjo Fiono Ferro v dveh nizih.
Fotografija: Polona Hercog bo po letu dni vnovič nastopila v finalu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Polona Hercog bo po letu dni vnovič nastopila v finalu. FOTO: Reuters

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je z zmago nad Francozinjo Fiono Ferro uvrstila v finale turnirja WTA v Luganu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev, v katerem bo igrala proti 17-letni Poljakinji Igi Swiatek, ki bo prvič nastopila v finalu te ravni.

»Lahko rečem, da sem z današnjo igro zadovoljna. Predvsem s tem, kako sem se zbrala pri odločilnih točkah, čeprav sem imela v obeh nizih že kar lepo prednost. Tisti ključni trenutki so bili res pomembni, ohranila pa sem mirno glavo in igrala veliko bolj agresivno,« je dejala Hercogova po polfinalnem dvoboju.
 

Uživala bo v privilegiju


V finalu turnirjev WTA bo nastopila šestič, zmagala pa je dvakrat, obakrat v Bastadu na Švedskem v letih 2011 in 2012. »Priprava na finale je kot vsaka druga. Malo si bom pogledala igro tekmice in pripravila načrt, predvsem pa bom uživala v ponovni priložnosti za osvojitev turnirja. Igrati v finalu na takšnih turnirjih je privilegij in želim uživati v njem,« je zagotovila Hercogova in dodala: »Po enem letu bom igrala v finalu, kar je seveda poseben občutek, tako da se res že veselim dvoboja.«

Izida polfinala – Polona Hercog (Slo) : Fiona Ferro (Fra) 7:5, 6:4; Iga Swiatek (Pol) : Krystina Pliškova (Češ) 6:0, 6:1.

Komentarji: