Juvanova preko Williamsove do Zidanškove

Na teniškem turnirju v mehiškem letovišču Acapulco je 19-letna Kaja Juvan izločila slavno Američanko Venus Williams.
Fotografija: Kaja Juvan rje z odmevno zmago proti Venus Williams začela teniški turnir v Acapulcu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Kaja Juvan rje z odmevno zmago proti Venus Williams začela teniški turnir v Acapulcu. FOTO: AFP

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v uvodni partiji turnirja WTA v Acapulcu izločila peto nosilko Američanko Venus Williams. Slovenska kvalifikantka je prišla do največje zmage kariere in s 4:6, 7:6 (4) in 6:2 premagala 39-letno nekdanjo številko 1 ženskega tenisa, ki na odprtem prvenstvu Mehike nastopa s posebnim povabilom.

Juvanova, ki se je na turnir uspešno prebila skozi kvalifikacije, je med drugim rešila sedem zaključnih žogic in po dveh urah in 38 minutah igre premagala zmagovalko sedmih turnirjev za veliki slam, ki je turnir v Acapulcu doslej osvojila že dvakrat (2009, 2010).

V 40. letu starosti sedemkratna zmagovalka velikega slama Venus Williams ni bila kos 20 let mlajši Slovenki. FOTO: AFP
V 40. letu starosti sedemkratna zmagovalka velikega slama Venus Williams ni bila kos 20 let mlajši Slovenki. FOTO: AFP


»To je kar malce neverjetno!« je dejala Juvanova po zmagi nad manj uspešno od najznamenitejših sester v ženski teniški karavani za spletno stran združenja WTA: »Spominjam se občutka, ko sem zaostajala s 4:5. Resnično sem hvaležna, da mi je uspelo zmagati in verjetno sem imela tudi nekaj več sreče.«

Komaj 19-letna Slovenka, sicer 125. igralka z lestvice WTA, se bo v 2. kolu turnirja z nagradnim skladom 232.580 evrov pomerila z rojakinjo Tamaro Zidanšek, ki je v prvem kolu gladko, s 6:3 in 6:4 izločila Rusinjo Ano Kalinsko.

Komentarji: