Previdnostna vdaja Tamare Zidanšek

Najvišje uvrščena Slovenka na teniški lestvici ATP je zaradi poškodbe trebušne mišice predala polfinalni dvoboj na turnirju serije WTA.
Fotografija: Tamara Zidanšek je zaradi bolečin trebušne mišice najbrž iz previdnosti pred hujšo poškodbo predala polfinalni dvoboj, saj jo v ponedeljek čaka prvi letošnji nastop na velikem slamu v Melborunu. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je zaradi bolečin trebušne mišice najbrž iz previdnosti pred hujšo poškodbo predala polfinalni dvoboj, saj jo v ponedeljek čaka prvi letošnji nastop na velikem slamu v Melborunu. FOTO: Brenton Edwards/AFP

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je zaradi poškodbe trebušne mišice predala polfinalni obračun na turnirju serije WTA v avstralskem mestu Adelaide. V finale je tako brez boja napredovala Američanka Alison Riske.

Najboljša slovenska teniška igralka, na lestvici WTA zaseda 31. mesto, bi se morala ob 2.30 po slovenskem času pomeriti z Riskejevo (57. WTA), a je po četrtfinali zmagi proti še eni Američanki Lauren Davis začutila bolečino v predelu trebuha ter danes pred polfinalom predčasno zaključila nastop v Adelaide.

»Zelo mi je žal, da sem bila zaradi poškodbe trebušne mišice prisiljena predati polfinalni obračun. Zdaj se želim posvetiti le temu, da bom 100-odstotno in kar seda pripravljena na nastop na odprtem prvenstvu Avstralije,« je Zidanškova zapisala na Instagramu.

Na OP Avstralije se bo 24-letna Konjičanka kot 29. nosilka v prvem krogu pomerila z Nizozemko Arantxo Rus.

Preberite še:

Komentarji: