Senzacija v Melbournu: Dimitrov izločil lanskega finalista

Bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov je na odprtem prvenstvu Avstralije brez večjih težav premagal favoriziranega Avstrijca Dominica Thiema.
Fotografija: Dominicu Thiemu (levo) ni preostalo drugega, kot da je športno čestital Grigorju Dimitrovu. FOTO: David Gray/AFP
Odpri galerijo
Dominicu Thiemu (levo) ni preostalo drugega, kot da je športno čestital Grigorju Dimitrovu. FOTO: David Gray/AFP

Na odprtem prvenstvu Avstralije, vsakoletnem uvodnem turnirju za grand slam v tenisu, je za veliko presenečenje poskrbel Grigor Dimitrov, ki je v osmini finala izločil lanskega finalista Dominica Thiema. Presenečenje je bilo toliko večje, ker je 29-letni Bolgar favoriziranega Avstrijca premagal pravzaprav brez večjih težav v treh nizih s 6:4, 6:4 in 6:0.

Thiem, ki na svetovni lestvici drži tretje mesto za Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Rafaelom Nadalom, je sicer dvoboj začel odlično in hitro prešel v vodstvo s 3:1, toda Dimitrov (21. v točkovanju ATP) je nadomestil zaostanek in po preobratu zanesljivo dobil prvi niz. Enako se je odvi(ja)l in razpletel tudi drugi niz, v tretjem pa je bil 27-letni Avstrijec brez možnosti za uspeh.

Dimitrov se bo v četrtfinalu turnirja v Melbournu pomeril z ruskim kvalifikantom Aslanom Karacevom, ki je po hudem boju s 3:6, 1:6, 6:3, 6:3 in 6:4 ustavil Kanadčana Felixa Augerja Aliassima.

V četrtfinale se je zanesljivo prebil tudi Nemec Alexander Zverev, ki je v treh nizih s 6:4, 7:6 (5) in 6:3 odpravil Srba Dušana Lajovića.


 

Komentarji: