Polona Hercog končala letošnji Wimbledon, Tamaro Zidanšek pregnal dež

Danes se je pričel tretji teniški grand slam sezone, a je prvi dan dvobojev v Wimbledonu zaznamoval dež.
Fotografija: Novak Đoković med dvobojem z Britaincem Jackom Draperjem. FOTO: David Gray/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković med dvobojem z Britaincem Jackom Draperjem. FOTO: David Gray/AFP

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila dvoboj prvega kroga na grand slamu v Wimbledonu. Mariborčanka je prvi niz proti višje postavljeni Američanki Danielle Rose Collins dobila s 6:4, potem pa izgubila naslednja niza s 3:6 in 2:6, s čimer je končala nastope med posameznicami.

Dvoboj med Hercogovo, 74. igralko na lestvici WTA, ki si je poškodovala stegensko mišico, in Collinsovo, 48. igralko sveta, je trajal dve uri in 19 minut. Hercogova je dosegla več asov (8:1) in imela manj neizsiljenih napak (26:33), a vseeno morala na koncu priznati premoč ameriški tekmeci.


Tamara Zidanšek naj bi igrala v torek


Prvi dan dvobojev v Wimbledonu je resda zaznamoval dež. Organizatorji so bili zato že primorani odpovedati 16 od načrtovanih 64 dvobojev prvega kroga, tudi dvoboj Slovenke Tamare Zidanške in Čehinje Karoline Pliškove.

Tamara Zidanšek prvi dan turnirja v Angliji ni dobila priložnosti za igro. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Tamara Zidanšek prvi dan turnirja v Angliji ni dobila priložnosti za igro. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters


Prvi teniški igralci bi na igrišča All England Cluba morali stopiti ob 12. uri po slovenskem času, a je to preprečil dež. Ker se tudi pozneje vreme še ni izboljšalo, so organizatorji že odpovedali 16 dvobojev, tudi tretji dvoboj na igrišču številka 12, kjer bi se polfinalistka Roland Garrosa Zidanškova v prvem krogu morala pomeriti z osmo postavljeno Pliškovo.


Đoković začel slabo, nadaljeval bolje


Ob 14.30 pa je svoj dvoboj na pokritem osrednjem igrišču vendarle lahko začel Srb Novak Đoković, ki je presenetljivo s 4:6 izgubil prvi niz proti Britancu Jacku Draperju, povabljencu na turnir, a je potem Srb hitro pokazal, zakaj je prvi igralec sveta. Naslednje tri nize je dobil s 6:1, 6:2, 6:2. Do zmage je na prav tako pokritem igrišču številka 1 prišla še drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki je romunsko kvalifikantko Monico Niculescu premagala s 6:1, 6:4.

Lani v Wimbledonu zaradi pandemije covida-19 ni bilo turnirja. Leta 2019 pa sta v posamični konkurenci slavila Đoković in Romunka Simona Halep, ki pa zaradi poškodbe na wimbledonski travi letos ne bo igrala.

Preberite še:

Komentarji: