Tamari Zidanšek prestižni pariški vizum

Naša vodilna teniška igralka se je uvrstila na drugi turnir sezone za teniški grand slam, zdaj se bo pomerila z odlično Kitajko Qinwen Zheng, 19. na svetu.
Fotografija: Tamara Zidanšek bo edina Slovenka v uvodnem kolu Roland-Garrosa. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek bo edina Slovenka v uvodnem kolu Roland-Garrosa. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v zadnjem, tretjem krogu kvalifikacij na odprtem prvenstvu Francije premagala Aliono Bolsovo iz Španije s 6:2 in 7:6 (4) ter se po uri in 38 minutah igre uvrstila v glavni del drugega turnirja za grand slam v sezoni.

Petindvajsetletna Konjičanka bo tako edina Slovenka na odmevnem odprtem prvenstvu Francije, potem ko sta v sredinem sporedu kvalifikacij izpadli Kaja Juvan in Polona Hercog, že v ponedeljek pa se je od možnosti uvrstitve na turnir poslovila Dalila Jakupović.

Naša igralka, ki je bila četrta nosilka pariških kvalifikacij, je po 30 minutah igre dobila uvodni niz s 6:2, v naslednjem pa se je za končni uspeh morala precej bolj potruditi. Španka moldavskih korenin, sicer 131 na lestvici WTA (Zidanškova je 110.), je bila precej natančnejša kot ob uvodu, vodila je že s 6:5, naša igralka je le izenačila, nato pa bila boljša v podaljšani igri za končno zmago.

V uvodnem kolu Roland-Garrosa se bo pomerila s Qinwen Zheng, 19. igralko sveta, ki jo je v nepozabni predstavi, novembra lani v Velenju, ugnala Juvanova. Takrat je slovenska ekipa v kvalifikacijskem delu tekmovanja Billie Jean King izločila favorizirano kitajsko izbrano vrsto. 

Preberite še:

Komentarji: