Tunizijka izločila veliko prijateljico in pošast, v finalu s Kazahstanko

Ons Jabeur si na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu uresničuje svoje sanje. V sobotnem finalu se bo pomerila z Jeleno Ribakino.
Fotografija: Ons Jabeur (desno) je v polfinalu ugnala prijateljico Tatjano Maria. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Ons Jabeur (desno) je v polfinalu ugnala prijateljico Tatjano Maria. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Tunizijka Ons Jabeur je spisala novo poglavje v zgodovini tenisa, saj se je kot prva arabska in (severno)afriška igralka uvrstila v zaključni dvoboj turnirja za grand slam. V polfinalu tekmovanja v Wimbledonu je bila v treh nizih s 6:2, 3:6 in 6:1 boljša od nemške prijateljice Tatjane Maria.

»Sploh ne vem, kaj naj rečem. Leta trdega dela se obrestujejo, sanje pa uresničujejo,« je bila nasmejana 27-letnica iz Ksar Hellala na severovzhodu Tunizije, ki je po zmagi prisrčno objela nemško tekmico. »Tatjana je moj navdih. Potem ko je rodila dva otroka, se je uspešno vrnila med elito. Ne vem, kako ji je to uspelo,« se je vprašala Jabeurjeva in v smehu pristavila, da je 34-letna Nemka telesno prava pošast.

»Prav nikoli se ne vda. Upam, da bo še naprej igrala v takšnem slogu,« si je zaželela Afričanka in poudarila, da je ponosna Tunizijka. »Vem, da je v moji domovini zdaj prava norišnica,« je še povedala Jabeurjeva. V sobotnem velikem finalu Wimbledona se bo pomerila s Kazahstanko Jeleno Ribakino, ki je nekoliko presenetljivo po hitrem postopku v dveh nizih s 6:3 in 6:3 opravila z Romunko Simono Halep.

Jelena Ribakina se bo v velikem finalu zabavala in uživala. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Jelena Ribakina se bo v velikem finalu zabavala in uživala. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

»Ob prihodu na igrišče sem bila precej živčna, toda kljub temu sem že takoj prikazala dobro igro. Vseskozi sem bila popolnoma osredotočena na svoje udarce, saj sem se zavedala, da imam na drugi strani izkušeno tekmico, ki se zna hitro vrniti v igro. Veselim se finala. Svoj cilj v Wimbledonu sem že dosegla, tako da se bom v zaključnem dvoboju predvsem zabavala in uživala,« je omenila Ribakina.

Preberite še:

Komentarji: