Zdrs Slovencev, med 500 najboljšimi le Aljaž Bedene

Na moški in ženski teniški lestvici ATP in WTA sta na vrhu Rus Danil Medvedjev in Poljakinja Iga Šwiatek.
Fotografija: Aljaž Bedene je daleč najbolje uvrščeni Slovenec na teniški lestvici ATP.  FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je daleč najbolje uvrščeni Slovenec na teniški lestvici ATP.  FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Ruski zvezdnik Danil Medvedjev ostaja številka 1 moškega tenisa na svetovni lestvici ATP pred Nemcem Alexandrom Zverevom in Špancem Rafaelom Nadalom. V prvi deseterici sta mesti zamenjala le Španec Carlos Alcaraz, ki je po novem peti, in šesti Norvežan Casper Ruud. Najboljši Slovenec Aljaž Bedene, edini med prvimi 500 igralci na svetu, je 283.

V »top 10« je Alcaraz napredoval po lestvici, čeprav je izgubil nedeljski finale v Hamburgu, ko ga je z 2:1 v nizih premagal Italijan Lorenzo Musetti. Medtem pa je mesto izgubil Ruud, ki je v nedeljo ubranil naslov na turnirju v Gstaadu.

Bedene je ta čas 283. igralec sveta, obenem pa je tudi edini med 500 najboljšimi. Drugi najboljši Slovenec Blaž Rola je namreč zdrsnil na 508. mesto.

Kaja dol, Tamara or

Poljakinja Iga Šwiatek je ostala številka 1 na svetovni lestvici WTA, sledita ji Estonka Anett Kontaveit in Grkinja Maria Sakari. Med najboljšo deseterico sta minuli teden mesti zamenjali le Španka Garbine Muguruza, ki je zdaj osma, in deveta Danielle Collins. Najboljša Slovenka ostaja Kaja Juvan, ki je s 60. mesta nazadovala na 63. mesto.

Tako Kaja Juvan kot Tamara Zidanšek, ki je na svetovni lestvici glede na minuli teden s 85. mesta napredovala na 83. mesto, sta se spopadali s koronsko okužbo, zato sta odpovedali nekaj nastopov.

Obema je glavni cilj dobra priprava na odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, ki se bo začelo v ponedeljek, 29. avgusta.

Preberite še:

Komentarji: