Zidanškova ugnala zmagovalko OP ZDA 2017

Slovenka se je tako kot njena rojakinja Polona Hercog uvrstila v glavni del žreba teniškega turnirja v Rimu.
Fotografija: Tamara Zidanšek je v odlično formi. FOTO: Thomas Samson/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je v odlično formi. FOTO: Thomas Samson/AFP

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je tako kot njena rojakinja Polona Hercog uvrstila v glavni del žreba teniškega turnirja v Rimu. Na turnirju z nagradnim skladom 1,51 milijona evrov je Zidanškova ugnala zmagovalko OP ZDA 2017, Američanko Sloane Stephens, s 6:4, 7:5.

Dvoboj med 80. igralko sveta in trenutno 51. Američanko je trajal uro in 38 minut. Zidanškova ni najbolje začela, saj je takoj izgubila servis, nato pa vrnila udarec v četrti igri. Tekmici sta si nato izmenjali še po en break, Konjičanka pa je nato v deveti igri ubranila tri priložnosti tekmice za odvzem servisa, v naslednji igri pa izkoristila svojo prvo žogico za niz in slavila s 6:4.

Polona Hercog se je uvrstila v glavni žreb. FOTO: Brandon Malone/AFP
Polona Hercog se je uvrstila v glavni žreb. FOTO: Brandon Malone/AFP


Tudi v drugem nizu tekmici nista bili nezmotljivi pri lastnem začetnem udarcu. Je pa Zidanškova dosegla break več. V 12. igri je znova izkoristila nezbranost Američanke in izkoristila drugo žogico za prestižno zmago. Polona Hercog se je po današnji zmagi s 6:2, 6:3 proti Italijanki Sari Errani prav tako uvrstila v glavni del žreba v Rimu. Dvoboj je trajal uro in 18 minut.


Slovo Bedeneta


V moškem delu kvalifikacij se v glavni del žreba mastersa v večnem mestu ni uspelo prebiti Aljažu Bedenetu. V zadnjem krogu kvalifikacij je bil nemočen proti Bolivijcu Hugu Dellienu, ki je slavil s 6:2, 6:1.

Preberite še:

Komentarji: