Zidanškova v Parizu pred novim mejnikom

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek na OP Francije v Parizu piše zgodovino. Ob 15. uri se začne njen polfinalni dvoboj z Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.
Fotografija: Winner Slovenia's Tamara Zidansek (L) congratulates Spain's Paula Badosa at the end of their women's singles quarter-final tennis match on Day 10 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 8, 2021. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP) Foto Martin Bureau Afp
Odpri galerijo
Winner Slovenia's Tamara Zidansek (L) congratulates Spain's Paula Badosa at the end of their women's singles quarter-final tennis match on Day 10 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 8, 2021. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP) Foto Martin Bureau Afp

Triindvajsetletna Tamara Zidanšek, ki se je tenisu zapisala šele pri 14 letih, se je kot prva Slovenka po Mimi Jaušovec prebila v polfinale katerega od turnirjev velike četverice. V četrtek bo proti Rusinji Anastaziji Pavljučenkovi lovila finale Roland Garrosa.

image_alt
Luka, Gogi, Rogla, Tina ... odprt natečaj za Tamaro


»Dan počitka bom izkoristila za regeneracijo, tako fizično kot psihično, pa tudi za pripravo taktike. Pavljučenkova je zelo agresivna igralka, ki ves čas pritiska z obeh strani. Skušala ji bom vsiliti svoj ritem igre, jo spraviti v tek,« je pred polfinalom napovedala slovenska igralka.


Za obe prvi polfinale velikega slama


Zidanškova je na poti do polfinala po vrsti premagala šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu, Američanko Madison Brengle, Čehinjo Katerino Siniakovo, Romunko Sorano Cirsteo in Španko Paulo Badoso. V polfinalu bo na nasprotni strani mreže stala Pavljučenkova, 32. igralka s svetovne lestvice, ki je v četrtfinalu po dveh urah in 33 minutah premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino s 6:7 (2), 6:2 in 9:7.

Tako kot Zidanškova se je tudi Rusinja prvič v karieri prebila med najboljše štiri igralke enega od turnirjev velike četverice. Letos trinajstič nastopa na Roland Garrosu, v četrtfinalu Pariza pa je bila le v letu 2011. Med osmimi najboljšimi je bila trikrat v Melbournu ter po enkrat v Wimbledonu in New Yorku, zdaj pa je prvič napredovala med najboljše štiri.

Zidanškova in Pavljučenkova se doslej na turnirjih WTA še nista srečali. Slovenka je v karieri igrala v dveh finalih WTA – letos v Bogoti in 2019 v Nürnbergu –, Rusinja pa ima 12 turnirskih zmag.Preberite še:

Komentarji: