Adrian Gomboc ostal brez boja za kolajno

Judoist Bežigrada olimpijski turnir v Tokiu končal na sedmem mestu kategorije do 66 kilogramov.
Fotografija: Izraelec Baruch Shmailov je unovčil boljšo telesno pripravljenost in v podaljšku vrgel Adriana Gomboca (v belem kimonu) z atraktivnim metom na bok. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Odpri galerijo
Izraelec Baruch Shmailov je unovčil boljšo telesno pripravljenost in v podaljšku vrgel Adriana Gomboca (v belem kimonu) z atraktivnim metom na bok. FOTO: Sergio Perez/Reuters

Slovenski judoist Adrian Gomboc je na olimpijskih igrah v Tokiu zasedel sedmo mesto v kategoriji do 66 kilogramov. Potem ko je 26-letni Prekmurec v četrtfinalu izgubil z Južnokorejcem Baulom Anom, je moral v repešažu po podaljšku priznati premoč še Izraelcu Baruchu Shmailovu.

Gomboc je bil v dvoboju proti favoriziranemu Anu, dobitniku številnih kolajn z največjih tekmovanj, večino časa v podrejenem položaju. Vseeno pa ga Azijec ni mogel streti v štirih minutah rednega dela. Zaradi dveh kazni je moral judoist Bežigrada napadati v lovu na zlato točko, a nikakor ni uspel priti do pravega prijema. Nato pa si je po 2:26 minute dodatka prislužil še tretjo kazen, zmaga pa je posledično pripadla Anu.

»Vemo, da smo v borilnem športu in navajeni smo še kaj hujšega," pa je neposredno po tekmi povedal Gomboc, ki je tatami zapustil okrvavljen, kar priča o vnemi repasažnega boja. "Škoda. Zadnje leto mi ni šlo najboljše, a vedel sem, da bo šlo. V Riu sem bil peti, zdaj sedmi. Nisem bil tako pripravljen kot nazadnje, skušal sem se zbrati, a mislim, da je sedmo mesto to, kar sem trenutno sposoben. Vem, da sem dal vse od sebe, kar je najbolj pomembno, in vem, da sem pokazal dobre borbe,« je drugi olimpijski nastop ocenil slovenski reprezentant.

V repešažu je moral Gomboc, ki je v uvodnih dveh krogih premagal Zambijca Stevena Munganduja in neugodnega Ukrajinca Georgija Zantarajo, prav tako v podaljšek, v katerem je Shmailov unovčil boljšo telesno pripravljenost in po 32 sekundah z atraktivnim metom vrgel slovenskega reprezentanta na bok.

»Z njim je vedno težko. Zelo dobro se poznava, a skupaj sva bila tudi na pripravah, kjer sem bil boljši in s to popotnico sem šel v borbo. Bil je postavljen zelo nazaj, verjetno je pričakoval drugo taktiko od mene, kar sem izkoristil, mu spodnesel nogo, kar je bilo dovolj za met.«

Na prejšnjih poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru se je Gomboc uvrstil v polfinale, nato pa je po dveh porazih zasedel končno peto mesto.

Preberite še:

Komentarji: