Cuban: »Neverjetno«, Hadalin za zajtrk »zelje in preste«

Slovenski košarkarji so navdušili domačo in tujo javnost. Na družbenih omrežjih se vrstijo zanimivi odzivi po zmagi nad Nemci.
Fotografija: Presrečni slovenski košarkarji po zgodovinski zmagi nad Nemčijo. FOTO: Thomas Coex/AFP
Odpri galerijo
Presrečni slovenski košarkarji po zgodovinski zmagi nad Nemčijo. FOTO: Thomas Coex/AFP

Po uvrstitvi slovenskih košarkarjev v polfinale košarkarskega turnirja na olimpijskih igrah v Tokiu se znova vrstijo navdušeni odzivi na družbenih omrežjih. Med prvimi jim je na twitterju čestital Mark Cuban, solastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks, v katerem igra slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Cuban je bil sicer v zapisu kratek, a je tako kot pred dnevi po zmagi Slovencev proti Španiji navdušil z zapisom v slovenskem jeziku: »Neverjetno«. Luka Dončić, ki ga je v prvi izjavi za javnost krasil širok nasmešek na obrazu, je na twitterju zapisal: »Med prvimi štirimi na svetu, država z dvema milijonoma prebivalcev. Kakšen dober občutek! #miSlovenci.«



Pohvale so prispele tudi od ekipe Denver Nuggets, katere član je slovenski košarkar Vlatko Čančar. Eden najbolj hudomušnih tvitov je prišel iz Ljubljanskih mlekarn: »Danes ne bo mleka, naši v nočni izmeni so polovico šihta gledali TV! #mojtim @TeamSlovenia«



Nekdanji košarkar Boštjan Nachbar je bil kratek in jedrnat in fantom čestital zgolj s slovensko zastavo in simboli za moč. Prava zvezda na družbenih omrežjih je postal Zoran Dragić, ki je bil danes s 27 točkami tudi najboljši strelec tekme. Njegov padec in presenečen pogled proti sodniku že vse dopoldne služijo za nenadkriljiv vir navdiha tviteraški sferi. 

Smučar Štefan Hadalin je na twitterju voščil dobro jutro in sporočil, da bo za zajtrk jedel zelje in preste. 



Grega Nachbar, ki je komentiral prenos na nacionalni televiziji, po tekmi ni skrival navdušenja: »Neverjetno, kakšen 'fajt' naših! Nekaj komentatorskih tekem imam za seboj, ampak tale današnja mi ne da miru ... borba na pravi način in suverena zmaga. Verjamem v finale.« Nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je zapisala, da se bo po tekmi odpravila nazaj spat, navdušenja nad zmago pa ni skrivala. 



Košarkar in nekdanji slovenski kapetan Goran Dragić je tekmo spremljal pred televizijskim zaslonom in hudomušno oponašal mlajšega brata ter njegovo gesto dneva. Nogometna zveza Slovenije je pisala o ikoničnih trenutkih po zmagi Slovencev nad Nemci.





Na uradnem twitter profilu Fibe so se spraševali, kaj neki je Zoran Dragić danes jedel za zajtrk, saj je s sanjsko predstavo izjemno pripomogel k zmagi slovenskih košarkarjev. 


Čestitke tudi od politikov


Pohvale dežujejo tudi od politikov, ki niso zamudili svojih nekaj minut slave na račun zgodovinske zmage slovenskih košarkarjev nad Nemci. Predsednica stranke SD Tanja Fajon je voščila prek twitterja. »Izjemna predstava naših! Vse pohvale! Bravo! Slovenija gre samozavestno naprej,« je zapisala. Medtem ko je slovenski premier Janez Janša zapisal, da je padla tudi Nemčija in da #mojtim melje dalje.

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je tvitnil: »Čestitke slovenski košarkarski reprezentanci za prepričljivo zmago proti NEM in uvrstitev v polfinale!« Čestitke so prispele tudi z uradnega twitter profila ministrstva za izobraževanje in šport.



Violeta Bulc je košarko na tekmi opisala kot hitro, navdihujočo, fantje so grizli do zadnje minute. Košarkarjem je zaželela vso srečo do konca.



Znan je tudi že termin polfinalnega obračuna košarkarjev na turnirju, z zmagovalcem dvoboja med Francijo in Italijo se bodo pomerili v četrtek ob 13. uri po slovenskem času. 

Preberite še:

Komentarji: