Durant in drugi NBA zvezdniki dosegli še drugo zmago

Pred odhodom v Tokio je ameriška košarkarska reprezentanca v četrti pripravljani tekmi premagala Španijo.
Fotografija: Olimpijska reprezentanca ZDA je po dveh porazih prirpavljalni niz tekem sklenila z dvema zmagama. Drugoo je dosegla proti Španiji, proti kateri je bil najučinkovitejši mož Damian Lillard, ki ga ni mogel ustaviti tudi Pau Gasol. FOTO: Ethan Miller/AFP
Odpri galerijo
Olimpijska reprezentanca ZDA je po dveh porazih prirpavljalni niz tekem sklenila z dvema zmagama. Drugoo je dosegla proti Španiji, proti kateri je bil najučinkovitejši mož Damian Lillard, ki ga ni mogel ustaviti tudi Pau Gasol. FOTO: Ethan Miller/AFP

Ameriška košarkarska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na olimpijske igre v Tokiu v noči na ponedeljek v Las Vegasu premagala Španijo s 83:76. Najbolj učinkovita igralca ameriške zasedbe sta bila Damian Lillard z 19 in Kevin Durant s 14 točkami, pri Španiji pa Ricky Rubio s 23 točkami.

Prvi favoriti za zlato kolajno na bližnjem olimpijskem turnirju v deželi vzhajajočega sonca so na štirih pripravljalnih tekmah dosegli dve zmagi proti Argentini in Španiji ter doživeli dva poraza proti Nigeriji in Avstraliji.

Izbranci ameriškega selektorja Gregga Popovicha bodo prvo tekmo v Tokiu igrali proti Francozom, v skupinskem delu pa se bodo pomerili še z Iranci in Čehi.

Na olimpijskem turnirju bo premierno nastopila Slovenija, njene tekmice v skupini C pa so Španija, Japonska in Argentina. V skupini B bodo igrali Nemčija, Avstralija, Nigerija in Italija.

Preberite še:

Komentarji: