Eva Terčelj se ni uvrstila v finale

Svetovna prvakinja iz leta 2019 je izpustila vratca in si prislužila 50 sekund pribitka.
Fotografija: Eva Terčelj je bila razočarana, njene ambicije so segale po olimpijski kolajni. FOTO: Stojan Nenov/Reuters
Odpri galerijo
Eva Terčelj je bila razočarana, njene ambicije so segale po olimpijski kolajni. FOTO: Stojan Nenov/Reuters

Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na olimpijski progi v Tokiu ostala brez boja za odličja. Ljubljančanka se je namreč pri 16. vratcih znašla v težavah in jih izpustila, zaradi česar je prejela pribitek 50 sekund in polfinale končala na zadnjem, 24. mestu (+56,63).

Terčeljeva, svetovna prvakinja iz leta 2019, se je v polfinale slaloma na divjih vodah uvrstila z 11. časom kvalifikacij.

Polfinale je sicer dobro začela, potem pa se je pri 16. vratcih znašla v težavah. Da ni šla pravilno čez protitočna vratca, je izvedela šele pozneje v cilju. Slovenka je edina med polfinalistkami izpustila vratca, končni izidi pa so pokazali, da tudi brez kazni njen čas ne bi zadoščal za finale.

»Zgodila se mi je napaka. Mislila sem, da sem samo izgubila čas, zato sem nadaljevala, kot da pribitka 50 sekund ni bilo. Pribitek je bil mejen, a sodniki so pač videli, da ni bilo vse čisto. Razočarana sem, a svet se zaradi tega ne bo ustavil. Take stvari se dogajajo, a meni so se v skrajno neprimernem trenutku. Priložnost sem zamudila, a bodo nove,« je dejala Terčeljeva, ki pa si vendarle ničesar ne očita: »Mislim, da sem storila vse, kar je v moji moči, nič ne bi spreminjala. Iz tega se bom morala kaj naučiti, da bo drugič bolje. Hudo je, a gremo naprej,« je bila razočarana Ljubljančanka.

V kvalifikacijah je bila najhitrejša Avstralka Jessica Fox, prva zvezdnica tega športa, ki je kljub enemu dotiku drugo Slovakinjo Eliško Mintalovo, ki je s progo opravila brez dotika, prehitela za 1,33 sekunde.

Finale najboljše deseterice se bo začel ob 9.15.

V ponedeljek je na tokijskih brzicah Sloveniji v kajaku zlato medaljo priveslal Benjamin Savšek.

Preberite še:

Komentarji: