Slovenski veteran zanesljivo preskočil prvo oviro

Bojan Tokić je v uvodnem krogu namiznoteniškega turnirja na olimpijskih igrah v Tokiu brez večjih težav strl odpor Kanadčana Jeremyja Hazina.
Fotografija: Bojan Tokić je zanesljivo premagal Kanadčana Jeremyja Hazina. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters
Odpri galerijo
Bojan Tokić je zanesljivo premagal Kanadčana Jeremyja Hazina. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki na svetovni lestvici drži 33. mesto, je uspešno odprl olimpijski turnir v Tokiu. V uvodnem nastopu je po vsega 25 minutah igre s 4:0 (7, 9, 5, 7) strl odpor Kanadčana Jeremyja Hazina (156.).

Še najbolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je 21-letni Kanadčan vodil s 6:4, na deveti točki pa sta bila igralca poravnana, nakar je 19 let starejši Goričan po zaslugi večjih izkušenj in tudi s kančkom športne sreče v svojo korist odločil niz.

V uvodnem nizu je slovenski veteran, ki že četrtič tekmuje na olimpijskih igrah, hitro pobegnil na 8:3 in ga mirno pripeljal do konca. V tretjem je vodil celo z 10:3, v zadnjem pa je bil izid nazadnje izenačen pri rezultatu 6:6, nato pa je Tokić oddal le še točko.

Kanadčan Jeremy Hazin ni imel pravega protiorožja za Bojana Tokića. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Kanadčan Jeremy Hazin ni imel pravega protiorožja za Bojana Tokića. FOTO: Thomas Peter/Reuters


»To je bil ravno prav primeren prvi tekmec za uvodni krog olimpijskih iger. Ni bilo pretežko, a je na tekmi, ko se pokaže tistih pet krogov in se prižgejo luči, vendarle malce težje. Naredil sem nekaj napak, toda pomembno je, da sem se gladko uvrstil naprej in zmagi zdaj ne bom gledal v zobe,« je izjavil slovenski igralec

V naslednjem krogu Tokića čaka obračun s 25-letnim Hrvatom Tomislavom Pucarjem, ki na svetovni lestvici zaseda 33. mesto in je tako uvrščen 33 mest pred dolgoletnim slovenskim reprezentantom. »Na svetovni lestvici je nekaj mest pred mano, kar potrjuje, da je dober igralec. Na njegovi strani sta kakovost in mladost, na moji pa predvsem izkušnje. Pričakujem tesen dvoboj, odločil bo tudi dnevni navdih, je pa res, da Pucar ve, da me še nikoli ni premagal. Poleg tega bo to zanj krstni nastop na olimpijskih igrah,« je še dejal Tokić.

Jutri se bo v Tokiu predstavil tudi Darko Jorgić.

Komentarji: