Senzacija v Tokiu: poraz Novaka Đokovića

Nemški teniški igralec Alexander Zverev v polfinalu premagal favoriziranega Srba in se bo v zaključnem dvoboju pomeril s Karenom Hačanovom.
Fotografija: Novak Đoković (desno) je moral priznati premoč Alexandru Zverevu. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković (desno) je moral priznati premoč Alexandru Zverevu. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je pripravil pravo senzacijo, potem ko je v polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu ustavil pohod Novaka Đokovića. Vse je sicer kazalo na zmagoslavje favoriziranega Srba, ki je prvi niz dobil s 6:1. Toda nato je na igrišču zagospodaril 24-letni as iz Hamburga, ki je drugi niz odločil v svojo korist s 6:3, v tretjem pa je bil boljši s 6:1.

V velikem finalu se bo Zverev pomeril z Rusom Karenom Hačanovom. Skoraj dva metra visoki Moskovčan s stalnim prebivališčem v Dubaju, ki tekmuje pod nevtralnimi simboli ruskega olimpijskega komiteja, je v današnjem prvem polfinalu ugnal španskega predstavnika Pabla Carreña Busto gladko v dveh nizih, z dvakrat 6:3. Dvoboj je trajal 80 minut.

Karen Hačanov je v odlični formi. FOTO: Mike Segar/Reuters
Karen Hačanov je v odlični formi. FOTO: Mike Segar/Reuters

  
Hačanov, ki je sicer 25. igralec svetovne lestvice, bo prvič zaigral v finalu olimpijskega turnirja. Đoković se je sicer v Tokiu potegoval za zlati grand slam, ko bi v enem koledarskem letu osvojil vse štiri turnirje za grand slam in povrhu še zlato kolajno na olimpijskem turnirju. Srbski as je sicer danes v Tokiu doživel še en polfinalni poraz. V mešanih dvojicah je skupaj z Nino Stojanović izgubil proti ruskemu paru Aslanu Karacevu in Jeleni Vesnini s 6:7 (4) in 5:7.
 

Prva kolajna za Rusa po letu 2000


Hačanov, ki je osvojil najmanj srebro, je postal prvi Rus z olimpijsko kolajno v moški posamični konkurenci v tenisu po Sydneyju leta 2000. Pred 21 leti je Jevgenij Kafeljnikov osvojil naslov olimpijskega prvaka, potem ko je v finalu premagal Nemca Tommyja Haasa. Andrej Čerkasov je bil leta 1992 v Barceloni, po razpadu Sovjetske zveze, bronast pod zastavo Skupnosti neodvisnih narodov.

Preberite še:

Komentarji: