Druga zmaga Bassinove, Bucikova 16.

Tudi na drugem ženskem veleslalomu sezone je bila najboljša Italijanka. Meta Hrovat odpovedala nastop v finalu.
Fotografija: Marta Bassino je bila najboljša tudi na drugem veleslalomu sezone. FOTO: Thomas Coex/AFP
Odpri galerijo
Marta Bassino je bila najboljša tudi na drugem veleslalomu sezone. FOTO: Thomas Coex/AFP

Drugo veleslalomsko tekmo za svetovni pokal v Courchevelu je dobila zmagovalka prve Marta Bassino, ki je na drugi vožnji premagala najboljšo na prvi Petro Vlhovo. Slovakinja je bila na koncu tretja, drugo mesto je osvojila Švedinja Sara Hector. Edina Slovenka v finalu Ana Bucik je pridobila dve mesti in bila 16.

Petra Vlhova je bila najboljša na prvi progi. FOTO: Thomas Coex/AFP
Petra Vlhova je bila najboljša na prvi progi. FOTO: Thomas Coex/AFP


V zahtevnih razmerah Courchevela, kjer je snežilo, ob tem pa vidljivost ni bila brezhibna, zlasti v spodnjem delu, se je na prvi progu najbolje znašla vodilna alpska smučarka dosedanjega dela sezone Vlhova. V prvo je bila za 49 stotink hitrejša od Bassinove, zmagovalke uvodnega veleslaloma na Tirolskem. Hectorjeva je bila četrta.

Med našimi smučarkami je bila na prvi progi najbolj konkurenčna Ana Bucik. FOTO: Matej Družnik/Delo
Med našimi smučarkami je bila na prvi progi najbolj konkurenčna Ana Bucik. FOTO: Matej Družnik/Delo


Slovenke niso blestele, še najbolj konkurenčna pa je bila Bucikova, 18. po razvrstitvi prvih nastopov. Meta Hrovat, katere nastop je bil zaradi težav s poškodbo v zadnjih dneh tokrat vprašljiv, je bila 26, a se je zaradi bolečin v hrbtu odločila, da bo izpustila finalno vožnjo. Za Tino Robnik pa je bilo hitro jasno, da se ni uvrstila v popoldanski finale 30 smučark, na koncu je bila 43.


Velik zaostanek Shiffrinove


Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin je svoj prvi veleslalom sezone, v Söldnu je ni bilo na štartu, končala na četrtem mestu, z zanjo velikim zaostankom 1,70 sekunde, potem ko je bila na prvi progi še dovolj hitra za tretji čas.

Jutri bo v Franciji še ena veleslalomska tekma.

Preberite še:

Komentarji: