Andersson in Klæbo zmagala, Šimenc prvič med 30 na razdalji

Lep uspeh slovenskega tekača Mihe Šimenca na tekmi svetovnega pokala na 20 km v klasični tehniki s skupinskim štartom v Les Roussesu.
Fotografija: Miha Šimenc po lanskem olimpijskem nastopu na 15 km v klasični tehniki. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Odpri galerijo
Miha Šimenc po lanskem olimpijskem nastopu na 15 km v klasični tehniki. FOTO: Marko Djurica/Reuters

Švedska smučarska tekačica Ebba Andersson in Norvežan Johannes Høsflot Klæbo sta zmagala na tekmi za svetovni pokal na 20 km v klasični tehniki s skupinskim štartom v francoskem Les Roussesu. Prijetno je v slovenskem taboru presenetil Miha Šimenc in se z 28. mestom na razdalji prvič uvrstil med najboljših 30.

Najprej je bila na vrsti ženska tekma. Za Anderssonovo sta končali Finka Kerttu Niskanen z 22,1 sekunde zaostanka in Norvežanka Astrid Ceyre Sund (+1:20,4). Niskanenova je zaostanek za vodilno v svetovnem pokalu, Norvežanko Tiril Udnes Weng, ki na tekmi ni nastopila, z današnjimi stopničkami znižala na 200 točk.

Edina Slovenka na tekmi Anja Mandeljc je bila 34. (5:38,4) med 46 nastopajočimi. Eva Urevc zaradi slabše pripravljenosti po nedavni bolezni ni štartala. V moški konkurenci je najboljši tek na razdalji prikazal Šimenc, ki na 28. mestu za zmagovalcem zaostal 1:57 minute. Točke je ujel tudi Miha Ličef na 46. mestu z zaostankom dobrih štirih minut za zmagovalcem.

Na stopničke sta se ob Klæbu uvrstila še Finec Iivo Niskanen in Šved William Poromaa, ki sta v sklepnem sprintu zaostala 1,2 oz. 1,3 sekunde. Klæbo je vodstvo v seštevku za veliki kristalni globus pred rojakom Paalom Golbergom z nedeljsko zmago povišal na 122 točk.

Italijanski Dobbiaco bo konec prihodnjega tedna gostil še zadnje tekme pokala pred svetovnim prvenstvom v Planici.

Preberite še:

Komentarji: