Anže Lanišek tretji na kvalifikacijah v Innsbrucku

Tretja tekma turneje, na kateri v skupnem seštevku zanesljivo za skoraj 30 točk vodi Granerud, bo na sporedu v sredo.
Fotografija: Anže Lanišek je danes poletel nad Inssbruckom. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek je danes poletel nad Inssbruckom. FOTO: Christof Stache/AFP

Poljak Dawid Kubacki (126,8 točke) je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo novoletne turneje v svetovnem pokalu smučarskih skokov v avstrijskem Innsbrucku. Na tekmo se je uvrstilo vseh šest Slovencev, najboljši med njimi pa je bil Anže Lanišek (116,1) na tretjem mestu.

Lanišek, drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala in četrtouvrščeni na turneji, je skočil 121 m in znova vložil kandidaturo za visoka mesta ter boj za stopničke v skupnem seštevku turneje.

Kvalifikacije je na drugem mestu sklenil še en Poljak Kamil Stoch (122,8). Vodilni na turneji, Norvežan Halvor Egner Granerud (105) je bil šele 13.

Dobro sta se odrezala tudi Peter Prevc (112) in Lovro Kos (108,7), ki sta zasedla osmo oziroma deveto mesto.

Žiga Jelar (102,6) je v kvalifikacijah zasedel 17. mesto, Timi Zajc (98,3) je bil 25., Domen Prevc (94,6) pa se je na tekmo uvrstil s 34. izidom.

Izidi pomenijo, da se bo Lanišek v prvi seriji pomeril z Američanom Erikom Belshawom. Peter Prevc bo skakal proti Turku Muhammedu Aliju Bedirju, Kos pa proti Japoncu Junshiru Kobayashiju.

Jelarja čaka obračun proti domačinu Clemensu Leitnerju, Zajc bo tretjo tekmo odprl v paru z Japoncem Ryoyujem Kobayashijem, medtem ko Domna Prevca čaka dvoboj z Nemcem Stephanom Leyhejem.

Tretja tekma turneje, na kateri v skupnem seštevku zanesljivo za skoraj 30 točk vodi Granerud, bo na sporedu v sredo ob 13.30.

Po Innsbrucku bo v petek še zadnja tekma v Bischofshofnu. Dan prej bodo kvalifikcije.

Preberite še:

Komentarji: