Češki rekorder izginil brez sledu

Policisti že več kot mesec dni iščejo nekdanjega vrhunskega smučarskega skakalca Antonina Hajeka.
Fotografija: Antonin Hajek je veljal za enega od najbolj nadarjenih čeških smučarskih skakalcev. FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Antonin Hajek je veljal za enega od najbolj nadarjenih čeških smučarskih skakalcev. FOTO: Aleš Černivec

V Visli se je minuli konec tedna začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, iz Češke pa prihaja skrb vzbujajoča novica o že dalj časa pogrešanem nekdanjem vrhunskem skakalcu Antoninu Hajeku. Po poročanju dnevnika Blesk je 35-letnik iz Frydlanta pri Libercu pred dobrim mesecem izginil brez vsakršne sledi.

Hajekovo izginotje so prijavili člani njegove družine, policija pa ga išče že od 2. oktobra. »Pogrešano osebo, ki se še ni javila, še vedno iščemo. Zaradi tega prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o njem, da nam sporočijo sleherno informacijo,« je za Blesk izjavila predstavnica za stike z javnostmi pri policiji Adela Fialova.

Kakor je medtem prišlo na dan, se je Hajek, ki naj bi se znašel v velikih težavah, pred izginotjem ločil od svoje žene Veronike Pankove. Po nekaterih virih naj bi njegove sledi vodile vse do Malezije.

Hajek je svojčas veljal za enega od najbolj nadarjenih čeških skakalcev. Na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2005 v Rovaniemiju je, denimo, zasedel nehvaležno četrto mesto, pri čemer je le za poldrugo točko zaostal za bronastim Jurijem Tepešem. Stopničkam se je zelo približal tudi v svetovnem pokalu, v katerem je prav tako najvišje posegel s četrtim mestom (Kulm 2010 in Saporo 2010).

Na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru oziroma Whistlerju 2010 je bil sedmi na veliki skakalnici, v isti sezoni pa je na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici poletel do osmega mesta in češkega rekorda (236 m).

Preberite še:

Komentarji: