Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Divji fant »Polonca« bi šel rad v Vojens

Od jutri do nedelje SŽ Olimpija na celinskem turnirju na Južnem Tirolskem pod takriko Gregorja Polončiča naskakuje zmago.
Trener Ljubljančanov Gregor Polončič se je odlično znašel v vlogi trenerja. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Trener Ljubljančanov Gregor Polončič se je odlično znašel v vlogi trenerja. FOTO: Mavric Pivk/Delo
17. 10. 2019 | 09:00
4:10
Hokejisti SŽ Olimpije so se pod taktirko vršilca dolžnosti trenerja Gregorja Polončiča sprostili in v alpski ligi ujeli ritem zmag ter si povrnili samozavest. Potrebovali jo bodo, če bodo želeli konec tedna uresničiti visoke ambicije in si z zmago na celinskem turnirju na Južnem Tirolskem v Renonu zagotoviti napredovanje v tretji krog in pot na prizorišče prvega slovenskega »olimpijskega« podviga, Vojens na Danskem.


»Tam je slovenski hokej že napisal lepo poglavje in ne skrivamo, da je naš cilj zmaga ter pot na Dansko,« je pred odhodom hokejske posadke v Italijo povedal 38-letni Polončič, ki se – potem ko je na trenerski klopi zamenjal osvajalca trojčka iz minule sezone Jureta Vnuka, ne obremenjuje s tem, ali je v začasni trenerski vlogi ali iz tekme v tekmo polaga izpite za glavnega trenerja brez priponke začasni.

Ljubljančani gredo na Južno Tirolsko v odlični formi. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ljubljančani gredo na Južno Tirolsko v odlični formi. FOTO: Voranc Vogel/Delo


»Dajem svoj maksimum, drugi pa bodo odločali o mojem statusu. Jaz samo uživam v tem, kar delam, poskušam narediti vse, da bi zmagovali. Rad tekmujem in še raje zmagujem, tako tudi vodim moštvo. Vsak poraz me boli in po vsakem sem jezen. Če bomo igrali dober hokej, bomo tudi zmagovali. Seveda, tudi trenerski posel je zame velik izziv. Ne čutim, da bi bil v položaju, ko je vsaka tekma izpit. Ampak počasi grem korak za korakom,« je na vprašanje o tem, ali upa, da bo kmalu tudi glavni trener slovenskega prvaka, odgovoril »Polonca«.


Na ledu prijazen fant


Ljubljančan z nadvse pestro zgodovino grehov in tudi incidentov je v vlogi trenerja nasprotje divjega fanta iz preteklosti in tudi svojega predhodnika, ki je po imenitni prejšnji sezoni prišel navzkriž z varovanci. Z mehkejšim pristopom se je ujel z igralci, ki so mu v prvih tednih pomagali z zmagami.»Občutek je dober. Smo tam, kjer smo si želel biti – v vrhu alpske lige. Načrtovali smo, da bomo prav za celinski turnir v optimalni formi in nabrušeni. Dodatno nas je okrepila še zmaga po velikem zasuku v Asiagu, po kateri so si fantje zaslužili dva dneva počitka,« je trener odkril stanje v moštvu, ki se je najprej povsem pripravilo za prvi in najpomembnejši jutrišnji dvoboj z ligaškim tekmecem in gostiteljem turnirja Rittnom.

»Turnir bo izenačen, naš cilj pa je jasen. Po slabšem štartu v sezono smo se vrnili v zmagovalni ritem in zdaj igramo kakovosten hokej. Ni lahkih tekmecev, odločale bodo podrobnosti. Kdor bo naredil najmanj napak, kdor bo bolj discipliniran in taktično bolj dovršen, bo bližje uspehu,« je način, kako osvojiti Južno Tirolsko, razkril kapetan Aleš Mušič.

Kapetan SŽ Olimpije Aleš Mušič. FOTO: Aleksandra Saša Prelesnik
Kapetan SŽ Olimpije Aleš Mušič. FOTO: Aleksandra Saša Prelesnik


Če bodo Ljubljančani zmagovalci turnirja, si bodo priigrali še nastop na turnirju v Vojensu (med 15. in 17. novembrom), kamor so se že uvrstili britanski Nottingham, francoski Amiens in gostitelj SønderjyskE.


Jesenice danes v Kitzbühlu


SŽ Olimpija bo turnir v Renonu začela z jutrišnjo tekmo z gostiteljem Rittnom (20). V soboto (16) se bo pomerila s Ferencvarosem iz Budimpešte, v nedeljo (14) pa še s španskim izzivalcem iz San Sebastiana, moštvom Txuri-Urdin. Za Sij Acroni Jesenice se bo alpska liga nadaljevala danes. Jeseničani bodo gostovali v Kitzbühlu (19.30), kjer so še pod vtisom tragedije petkratnega umora. Med žrtvami je bil tudi vratar moštva Florian Janny.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine