Jakov Fak znova med deseterico

Najboljši slovenski biatlonec je na šprintu za svetovni pokal na Češkem zasedel deseto mesto. Zmagal je Francoz Quentin Fillon Maillet.
Fotografija: Jakov Fak je še višjo uvrstitev zapravil z eno zgrešeno tarčo pri streljanju stoje. FOTO: Michal Cizek/AFP
Odpri galerijo
Jakov Fak je še višjo uvrstitev zapravil z eno zgrešeno tarčo pri streljanju stoje. FOTO: Michal Cizek/AFP

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak si je pritekel in pristreljal novo lepo uvrstitev. Na šprintu za svetovni pokal v Novem Mestu na Češkem je pristal na desetem mestu. Višjo uvrstitev je zapravil pri drugem strelskem postanku, pri katerem je pustil eno tarčo nepobeljeno.

Zmago, drugo v sezoni, je slavil Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je zadel vseh deset tarč. S časom 22:07,2 je za 11,3 sekunde prehitel Norvežana Tarjeija Bøja (0 zgrešenih tarč), tretjega mesta pa se je veselil Italijan Lukas Hofer (0), ki je za zmagovalcem zaostal za 14,8 sekunde. Faka, ki v skupni razvrstitvi drži enajsto mesto, je od Fillona Mailleta v cilju ločilo 39,8 sekunde.



»Počutil sem se v redu. Veliko časa sem izgubil v prvem krogu, kar je bilo presenečenje. Če bi namreč prvega in drugega razporejal po svojih občutkih in frekvenci teka, ne bi našel neke razlike, je pa bil zaostanek zelo velik. V drugem je bil nato manjši, tretjega pa sem odtekel najbolje, kar me veseli. Škoda tistega strela, čeprav sem bil prepričan, da bom z lahkoto ustrelil ničlo tudi v stoje, so bili vsi streli zelo nizki. Mogoče je to zaradi spremembe, ker tekmujemo pod žarometi. Moram biti malo bolj pozoren pri tem, da še bolj pomerim tarčo, preden sprožim strel. Upam, da bom na zasledovanju v soboto bolj uspešen na strelišču in seveda tudi hiter na progi,« si je zaželel Fak.

Nove točke za svetovni pokal je osvojil tudi Miha Dovžan (1), ki je z zaostankom 1:38,4 pristal na 37. mestu, na sobotno zasledovalno preizkušnjo pa se je uvrstil tudi Rok Tršan (+ 1:58,6/1), ki je tekmo končal na 55. mestu. Prepočasen oziroma premalo natančen pa je bil Klemen Bauer (+ 2:53,4/3), ki je med 104 tekmovalci zasedel šele 90. mesto.

Jutri bo v tem biatlonskem središču na Moravskem na sporedu ženski šprint (17.30).

Komentarji: