Gorazd Bertoncelj: Dvigujemo se!

V moštveni tekmi v Zakopanah je bil najboljši Avstrijec Stefan Kraft, Timi Zajc pa 9.
Fotografija: Markus Eisenbichler (levo), Stephan Leyhe in Karl Geiger so trije mušketirji odličnega nemškega moštva, ki je po nesrečnem padcu ostal brez odlično razpoloženega osmoljenca Davida Siegla. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Markus Eisenbichler (levo), Stephan Leyhe in Karl Geiger so trije mušketirji odličnega nemškega moštva, ki je po nesrečnem padcu ostal brez odlično razpoloženega osmoljenca Davida Siegla. FOTO: AFP

Prvi tekmovalni dan v poljskih Zakopanih je v slovenski skakalni tabor prinesel obilo dobre volje. Nasmehi na obrazih so se raztegnili. Kako se ne bi, če je do prvih moštvenih stopničk v tej sezoni zmanjkalo le 13,4 točke. Oziroma dva ali trije metri več v vsaki seriji v Predazzu najboljšega Slovenca Anžeta Semeniča. Kot edini v slovenskem moštvu ni doskočil do 130 m ali jih preskočil.

Veselja ni skrival glavni trener Gorazd Bertoncelj. "Zelo dobri smo bili. Osem solidnih skokov, nekateri celo odlični, nekateri z manjšimi napakami. Bili smo v igri za stopničke, a nič ne de, pomembno je, da se kot moštvo dvigujemo," je za televizijo RTV Slovenija povedal prvi mož reprezentance.

Gorazd Bertoncelj, slovenski trener smučarskih skokov Ljubljana 9.11.2018 [gorazd bertoncelj,skoki,trener] Foto Tomi Lombar/delo
Gorazd Bertoncelj, slovenski trener smučarskih skokov Ljubljana 9.11.2018 [gorazd bertoncelj,skoki,trener] Foto Tomi Lombar/delo


Kanček več samozavesti pomembne za nedeljsko posamično tekmo si je povrnil Domen Prevc.
"S skokoma sem zadovoljen. Da se še bolje, a sem vesel, da se stvari počasi stopnjujejo, gredo navzgor in v tej smeri je potrebno delati naprej. Z ekipnim uspehom sem zelo zadovoljen, vsem fantom sta uspela dva zelo dobra skoka. Za stopničke se nam ni izšlo, moramo pa biti zadovoljni z odličnim četrtim mestom," je s pogledom naprej ocenil tekmo mlajši Prevc.



Interno tekmo med slovenskimi skakalci je prepričljivo dobil Timi Zajc. Z dvema skokoma po 135 m in najboljšima ocenama je ugnal Anžeta Laniška, ki je sicer poletel najdlje, 136,5 m v drugi seriji.


Osmoljenec Siegel, Kraft zmagovalec, Zajc 9.


V senci dramatične zmage Nemčije je temnejšo plat skokov občutil veliki osmoljenec pri zmagovalcih David Siegel. V tretji skupini skakalcev v finalni seriji je po pristanku pri 142,5 m padel. 22-letni Nemec si je bržčas huje poškodoval koleno. V seriji pred njim je Markus Eisenbichler skočil 143,0 m. Večer skoraj poletov je z rekordom skakalnice na veselje domačih navijačev začinil Dawid Kubacki. Poletel je do 143,5 m.

Avstrijec Stefan Kraft je bil v seštevku najboljši posameznik moštvene tekme. FOTO: AFP
Avstrijec Stefan Kraft je bil v seštevku najboljši posameznik moštvene tekme. FOTO: AFP


V seštevku obeh skokov pa je bil najboljši Avstrijec Stefan Kraft pred Čehom Romanom Koudelko in Kubackim. Vodilni v svetovnem pokalu Rjoju Kobajaši je bil šele šesti. Naš Zajc je z Norvežanom Robertom Johanssonom delil 9. mesto.

Komentarji: