Imeniten slovenski dan in dvojni uspeh v Oberstdorfu

Svoje četrte zmage v karieri se je pod Senčno goro veselil Timi Zajc, Peter Prevc je zaostal zgolj za 4,2 točke.
Fotografija: Timi Zajc (desno) in Peter Prevc sta danes prekosila celotno svetovno elito. FOTO: NordicFocus
Odpri galerijo
Timi Zajc (desno) in Peter Prevc sta danes prekosila celotno svetovno elito. FOTO: NordicFocus

Slovenski smučarski skakalci so slavili dvojno zmago v poletih v Oberstdorfu. Zmage, svoje četrte v karieri, se je pod Senčno goro veselil Timi Zajc (449,3 točke), drugi pa je bil Peter Prevc, ki je za svojo 24. zmago v svetovnem pokalu zaostal zgolj za 4,2 točke. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Domen Prevc (430,6).

»To letalnico zelo dobro poznam. Uspela sta mi dva odlična poleta. Lahko rečem le hvala trenerju Robertu Hrgoti, ki mi je znižal nalet. Zelo sem vesel tudi za Petra, ki nastopa v svoji zadnji sezoni,« je po zmagi dejal Zajc, ki je osvojil prve stopničke v svetovnem pokalu to zimo, skupno pa 12. v karieri. Od tega ima štiri zmage, vse pa je dosegel v kraljevski disciplini smučarskih skokov – poletih.

Izjemne nastope je pokazal tudi 31-letni Peter Prevc, ki po koncu sezone s finalom v Planici načrtuje konec bogate kariere. Po prvi seriji je bil na vrhu, v finalu pa mu je skupno manj kot pet točk zmanjkalo do 24. zmage v karieri. Zato pa je vknjižil že 58. uvrstitev na zmagovalni oder svetovnega pokala na posamičnih tekmah.

»Drugo mesto. Odličen rezultat. Vse se je 'poklopilo'. Dva odlična skoka. Končno spet prave letalske daljave. Gremo spat,« je v šegavem slogu poudaril  Peter Prevc, s svojim dosežkom pa je bil zadovoljen tudi njegov mlajši brat Domen Prevc: »Danes sta mi uspela dva zelo v redu skoka. Naredil sem manjše napake, a še vseeno dosegel zelo, zelo dobro peto mesto,« je dejal.

Na stopničkah je ob Zajcu in Petru Prevcu, ki je ob pristanku svojega »cimra« Zajca v šali z zelo povedno kretnjo nekam poslal, končal še najboljši skakalec to zimo, Avstrijec Stefan Kraft (440,3 točke). Od Slovencev je v finalu nastopil tudi Lovro Kos (404,3), ki je zasedel 15. mesto, za las pa je z 31. mestom brez finala ostal Žak Mogel.

Hrgota vesel za vse

»Ne bom vam razkril, za koga sem danes bolj vesel, za Timija ali Petra. Za oba, pa tudi za Domna in Lovra. Vsi so nastopili odlično," je po dvojni slovenski zmagi dejal selektor Robert Hrgota.

»Fantje ne bodo proslavljali, seveda bodo šli spat, trenerji pa imamo nekoliko več manevrskega prostora,« je v šali dodal Hrgota, vendar zatrdil, da bodo slovenski letalci dobro pripravljeni pričakali tudi nedeljsko tekmo.

Od Slovencev je v finalu nastopil tudi Lovro Kos (404,3), ki je zasedel 15. mesto, za las pa je z 31. mestom brez finala ostal Žak Mogel.

V nedeljo bo na letalnici v Oberstdorfu še ena tekma svetovnega pokala; prva serija je na sporedu ob 16. uri.

Preberite še:

Komentarji: