Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kriechmayr neulovljiv, dva Slovenca prepočasna, dva odstopila

Avstrijec je na najpomembnejši tekmi sezone ugnal vso mednardno konkurenco.
Vincent Kriechmayr je še enkrat ugnal vso svetovno elito. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Vincent Kriechmayr je še enkrat ugnal vso svetovno elito. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
STA, B. E.
11. 2. 2021 | 15:22
11. 2. 2021 | 15:22
2:42
Vincent Kriechmayr je po Kitzbühelu in Garmisch-Partenkirchnu dobil še tretji moški superveleslalom po vrsti v sezoni 2020/21. Avstrijec je konkurenco ugnal na najpomembnejši tekmi sezone na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. Slovencem se superveleslalom za kolajne na progi Vrtoglavica ni izšel po načrtih.

Glavni favorit, 29-letni Kriechmayr, je bil najbolj prepričljiv na novi moški progi z imenom Vertigine, ki so jo pred prvenstvom uporabili zgolj enkrat za italijansko državno prvenstvo. Na drugem in tretjem mestu sta se zvrstila tekmovalca, ki nista prav pogosto del najboljših na tekmah svetovnega pokala v tej disciplini.
 

Kriechmayr četrti Avstrijec na prestolu


Romed Baumann, Avstrijec, ki tekmuje za Nemčijo, je zaostal za 0,07 sekunde, 35-letni smučar je osvojil svojo drugo kolajno na SP, potem ko je bil leta 2013 v Schladmingu tretji v superkombinaciji. Bitko za bron je dobil vodilni smučar zime Alexis Pinturault (+0,38), vrhunski slalomist in veleslalomist, ki je že prvi tekmovalni dan pokazal odlično formo. Francoz bo v ponedeljek branil naslov svetovnega prvaka iz Åreja v alpski kombinaciji.

Boštjan Kline je zaostal za zmagovalcem za 2,33 sekunde. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Boštjan Kline je zaostal za zmagovalcem za 2,33 sekunde. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Kriechmayr je po Hannesu Reicheltu (2015), Stephanu Eberharterju (1991, 2003) in Hermannu Maierju (1999) četrti Avstrijec z zlato kolajno na superveleslalomih za SP. Pred dvema letoma je zaostal zgolj za Italijanom Dominikom Parisom, ki je bil tudi tokrat zelo blizu stopničkam na petem mestu (+0,55). Kriechmayr je napovedal boj za zmago tudi na smuku, ki ga je pred dvema letoma končal na tretjem mestu.
 

Kline najhitrejši med Slovenci


Na štartu prve moške tekme v Dolomitih so bili štirje Slovenci. Boštjan Kline je bil 24. (+2,33), Martin Čater 25. (+2,49). Uspeh bi pomenila uvrstitev v prvo petnajsterico, ki prinaša tudi točke za štartno listo v svetovnem pokalu. Miha Hrobat in debitant na velikih članskih tekmovanjih Nejc Naraločnik, ki je vskočil namesto Štefana Hadalina, pa sta tekmo končala z odstopoma.

Moški superveleslalom je nasploh pomenil veliko neznanko. Že prvi trije na štartu, Avstrijec Christian Walder ter Švicarja Loic Meillard ter Mauro Caviezel, so se ujeli v pasti na progi in odstopili, sledili pa so jim številni drugi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine