Kristoffersen si je pri vožnji motokrosa zlomil gleženj

Operacija ne bo potrebna, zmagovalec 23 tekem za svetovni pokal bo več tednov nosil opornico.
Fotografija: Henrik Kristoffersen bo zaradi poškodbe izpustil do šest tednov priprav na prihajajočo olimpijsko sezono. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Henrik Kristoffersen bo zaradi poškodbe izpustil do šest tednov priprav na prihajajočo olimpijsko sezono. FOTO: Tomi Lombar

Norveški alpski smučar Henrik Kristoffersen si je pri vožnji motokrosa zlomil levi gleženj. Šestindvajsetletnik se je poškodoval že v soboto v Avstriji. Po informacijah očeta Larsa si je svetovni prvak v veleslalomu izpred dveh let zlomil del kosti v levem gležnju. Operacija ne bo potrebna, bo pa moral zmagovalec 23 tekem za svetovni pokal več tednov nositi posebno opornico.
Odlični smučar v tehničnih disciplinah je ob skoku z motorjem nerodno pristal na nogo, zaradi poškodbe pa bo izpustil do šest tednov priprav na prihajajočo olimpijsko sezono.

Norvežan je na velikih tekmovanjih doslej osvojil štiri kolajne, od tega eno zlato na svetovnem prvenstvu v švedskem Åreju. Na olimpijskih igrah je bil bronast v slalomu leta 2014 v ruskem Sočiju ter srebrn v veleslalomu v Pjongčangu v Južni Koreji.
Trikrat je osvojil tudi mali kristalni globus, dvakrat v slalomskem (2015/16, 2019/20) ter enkrat v veleslalomskem seštevku (2019/20).

Komentarji: