Lampičeva v olimpijsko sezono z željo po kolajni v Pekingu

V finski Ruki se s petkom začenja sezona svetovnega pokala v smučarskem teku.
Fotografija: Marca je bilo tudi po zaslugi Anamarije Lampič (na fotografiji) v Oberstdorfu še kako pestro. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Marca je bilo tudi po zaslugi Anamarije Lampič (na fotografiji) v Oberstdorfu še kako pestro. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Anamarija Lampič vstopa v novo sezono svetovnega pokala v smučarskem teku, ki se bo v petek s šprintom začel v finski Ruki, z željo, da bi na olimpijskih igrah februarja prihodnje leto v Pekingu osvojila kolajno ter ponovila dosežke v pokalu v minili zimi. Na uvodu v sezono bodo slovenske barve branili še Eva Urevc, Miha Šimenc in Janez Lampič.

»Želim si medalje na OI. A eno je, da si jo želiš in jo sanjaš, drugo pa, da jo vzameš in dobiš. Po najboljši sezoni v karieri si zdaj želim še kaj več. Posamični šprint na OI bo v prosti tehniki, v kateri sem naredila lep napredek, ekipni bo v klasični. V obeh tehnikah sem dobra, a lahko še napredujem, tudi Eva je naredila lepe korake naprej,« je povedala Lampičeva pred odhodom v Ruko.

Na svetovnem prvenstvu februarja in marca letos v Oberstdorfu je bila Lampičeva tretja v posamičnem šprintu ter bronasta z Evo Urevc tudi na ekipnem. Že pred SP pa je izvedela, da tekem v šprintu v minuli sezoni svetovnega pokala ne bo več in je tako že predčasno osvojila tudi mali kristalni globus za skupni seštevek šprinta.

Smučarski tekači bodo imeli zadnji tekmi svetovnega pokala pred največjim tekmovanjem štiriletnega obdobja 22. in 23. januarja v Planici, olimpijska sezona pa se bo končala med 18. in 20. marcem v ruskem Tjumenu.

Velika kristalna globusa branita Rus Aleksander Boljšunov in Američanka Jessie Diggins, ki sta zmagala tudi na novoletni turneji.

Preberite še:

Komentarji: