Mastnak in Kotnikova opravila z ogrevanjem za Peking

Slovenska deskarja Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta ekipno tekmo v paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju končala na šestem mestu.
Fotografija: Tim Mastnak v akciji. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters
Odpri galerijo
Tim Mastnak v akciji. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters

Slovenska deskarja Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta ekipno tekmo v paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju končala na šestem mestu. Po zmagah v predtekmovanju proti ZDA in v osmini finala proti Švici 2 sta bila v četrtfinalu hitrejša Avstrijca z njihovo tretjo ekipo.

Preizkušnjo sta slovenska predstavnika zgodaj zjutraj začela z zmago proti ZDA, potem ko tekmeca Cody Winters in Iris Pflum nista prišla do cilja. V osmini finala je nato Mastnak v boju z Dariom Caviezelom na krilih petkovega drugega mesta v posamični konkurenci Kotnikovi priboril veliko prednost. Dvaintridesetletnica jo je proti Julie Zogg zanesljivo zadržala za preboj v četrtfinale.

Zadnje dejanje pred olimpijskimi igrami v Pekingu

V njem je Mastnak po novi zmagi, tokrat proti Alexandru Payerju, Kotnikovi priboril 33 stotink naskoka, a je bila Sabine Schöffmann na koncu po seštevku časov hitrejša za 38 stotink. Zmago sta na koncu slavila prav slovenska krvnika Payer in Schöfmannova, ki sta v finalu ugnala Nemčijo 2 s Stefanom Baumeistrom in Melanie Hochreiter. Tretje mesto je pripadlo Južnima Korejcema Sanghoju Leeju in Haerim Jeong.

Mastnak in Kotnikova sta osvojila končno šesto mesto, kar je izenačena druga najboljša uvrstitev te dvojice. Peta sta bila v Cortini d'Ampezzo decembra 2019. Na prvi mešani ekipni tekmi v paralelnem slalomu v sredo v Bad Gasteinu Slovenija ni imela svojih predstavnikov. Tekme v Avstriji ta teden so bile zadnje pred olimpijskimi igrami v Pekingu, ki bodo na sporedu med 4. in 20. februarjem. Svetovni pokal se bo nato nadaljeval s paralelnim slalomom v Moskvi 26. februarja.

»Mislim, da sva začela kar dobro, nama je pa malo zmanjkalo proti domačinoma. Vesela sem tudi zase, saj se mi na vsaki tekmi dviguje samozavest, tako da verjamem, da bova na naslednjih tekmah še boljša,« je po preizkušnji dejala Kotnikova.

»Danes je bila super tekma, tudi midva sva zelo dobro vozila. Gloria se je zelo dobro borila. Na žalost nama je malo zmanjkalo, ampak morava biti vseeno zadovoljna z najinimi nastopi,« pa je dodal Mastnak.

Preberite še:

Komentarji: