Mikaela Shiffrin bo izpustila uvod v Söldnu

Ameriško zvezdnico je pred začetkom sezone ustavila poškodba hrbta
Fotografija: Mikaela Shiffrin se namerava vrniti na smučarske tekme šele v Zürsu. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin se namerava vrniti na smučarske tekme šele v Zürsu. FOTO: Tomi Lombar

Sölden – Potem ko je söldenska ledeniška uvertura v svetovni pokal alpskega smučanja dobila zeleno luč za izvedbo tekem, je najboljša smučarka zadnjih let, Američanka Mikaela Shiffrin na družbenih omrežjih sporočila, da se ne bo udeležila veleslaloma na ledeniku Rettenbach. Razlog je poškodba hrbta.

Petindvajsetletnica iz Vaila je med treningom pretekli teden začutila bolečine, po posvetu z zdravniško službo pa se je odločila, da bo izpustila  tradicionalni veleslalomski uvod v sezono alpskega smučanja v Söldnu, ki bo potekal 17. (ženske) in 18. oktobra (moški).

»Na moje veliko razočaranje letos v Söldnu ne bom mogla nastopiti. Po poškodbi hrbta pretekli teden so mi svetovali, naj izpustim prvo tekmo in se v popolnosti posvetim okrevanju zavoljo preostanka sezone,« je sporočila zmagovalka 66 tekem za svetovni pokal. Eno od teh je slavila tudi v Söldnu leta 2014.

Shiffrinova se namerava vrniti na drugi tekmi svetovnega pokala v Zürsu v Avstriji, kjer bo 13. novembra na sporedu paralelni veleslalom.

Komentarji: