Mikaela Shiffrin se bo vrnila konec novembra

Ameriška smučarska zvezdnica bo konec novembra nastopila v Leviju.
Fotografija: Mikaela Shiffrin pogumno premaguje težave. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin pogumno premaguje težave. FOTO: Tomi Lombar

New York – Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin se bo na tekme svetovnega pokala vrnila konec novembra v finskem Leviju. Do takrat se tekem še ne bo udeleževala, saj si želi popolnoma pozdraviti poškodbo hrbta, je potrdila v pogovoru za spletno stran Mednarodnega olimpijskega komiteja.

»Vse bolje gre. Rehabilitacija in fizioterapija potekata po načrtu, novembra se bom vrnila. Takšen je moj načrt,« je naznanila Američanka, ki je manjkala tudi na tradicionalni ledeniški prvi tekmi sezone v Söldnu.
 

Najtežje obdobje v življenju


»Do Levija bom lahko že povsem prepričana, kje sem, potrebujem pa še nekaj treninga. Če se bodo spet pojavile bolečine, bom seveda potrebovala več časa. A verjamem, da bo vse v redu,« je dejala 25-letna Američanka.

Shiffrinova se je zadnje tekme v prejšnji sezoni, ki jo je že močno prizadela koronska kriza, udeležila januarja. Po nenadni smrti očeta Jeffa se je vrnila v domovino in ni več nastopala. V pogovoru se je ozrla tudi na to težko obdobje življenja.

»Včasih se ti zdi, kot da dobiš dovolj zraka le za to, da preživiš, ne pa tudi, da zares zadihaš. Včasih bi najraje kar ostala v postelji. A skupaj z mamo greva skozi vse to,« je pojasnila trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala.

Komentarji: