Lampičeva le našla smučino

V Val di Fiemmeju ruska smučarska tekačica Neprjajeva najboljša na 10 km v klasičnem koraku, edina Slovenka 14.
Fotografija: Anamarija Lampič počasi zaključuje tekaško novoletno turnejo. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anamarija Lampič počasi zaključuje tekaško novoletno turnejo. FOTO: Roman Šipić

Ruska smučarska tekačica Natalija Neprjajeva je bila najboljša na tekmi za svetovni pokal kot del novoletne turneje v Val di Fiemmeju. Na 10 km v klasični tehniki s skupinskim štartom je bila edina Slovenka Anamarija Lampič 14., minuto in 11,9 sekundo za Rusinjo. Druga je bila Norvežanka Heidi Weng (+3,7), tretja pa Finka Krista Pärmäkoski (+4,8).

»Za menoj je zelo težka tekma. Predvsem prvi in drugi krog sta bila takšna. Imela sem težave z glavo, da bi nadaljevala, a potem sem nekako videla, da je bila napaka v mojih smučeh, iskala sem napačno smučino. V tretjem in četrtem krogu sem našla smučino, kjer je res bil oprijem. Za menoj je res supertekma, lahko sem ponosna na 14. mesto, to je superrezultat na razdalji, glede na to, da se temu ne posvečam toliko kot sprintu in sem res zelo zadovoljna,« je po izidu sezone na razdaljah povedala Lampičeva.

Skupno rusko vodstvo

Po predzadnji tekmi novoletne turneje, ta se bo v torek končala z vzponom na Alpe Cermis, je v seštevku Lampičeva s petega zdrsnila na deseto mesto, v boju za novoletno slavje pa ima Neprjajeva po drugi zaporedni zmagi že več kot minuto prednosti. Neprjajeva je slavila že na novoletni dan na sprintu v Oberstdorfu, Lampičeva je bila tam četrta. Po dnevu premora se je na peti novoletni tekmi Rusinja utrdila v vodstvu toura. Švedinja Ebba Andersson na drugem mestu zaostaja minuto in 12 sekund, sledita Finki Kerttu Niskanen (+1:19) in Krista Pärmäkoski (1:21) ter do šestega mesta Norvežanka Heidi Weng (+1:40) in Američanka Jessie Diggins (+1:42). Slednja brani lansko zmago. Neprjajeva je na čelu tudi po točkah za sprinte (46), Lampičeva je četrta (36).

Lampičeva je na robu deseterice na turneji z zaostankom dveh minut in 15 sekund. Slovenka je izgubila tudi eno mesto v skupnem seštevku pokala, sedaj je šesta. Še vedno vodi Frida Karlsson, ki pa je ni več v švedski ekipi po kazni, ki jo je zaradi oviranja Digginsove doletela na novoletni dan. Švedinja je tako ostala pri 483 točkah v seštevku pokala, Digginsova jih ima na drugem mestu 478.

Komentarji: