Grk Ginnis po pregledu posnetkov brez premierne zmage, slavil Norvežan Olsen

Mladi Norvežan Alexander Steen Olsen se je na slalomu v ameriškem Palisades Tahoeju veselil svoj premierne zmage v svetovnem pokalu.
Fotografija: Alexander Steen Olsen se veseli v cilju nedeljskega slaloma. Izkazalo se je, da je storil dovolj celo za zmago. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
Odpri galerijo
Alexander Steen Olsen se veseli v cilju nedeljskega slaloma. Izkazalo se je, da je storil dovolj celo za zmago. FOTO: Sean M. Haffey/AFP

Z odlično drugo vožnjo, po kateri se je povzpel za 11 mest, je za pet stotink sekunde premagal rojaka Timona Haugana, tretje mesto pa sta si razdelila Bolgar Albert Popov in Francoz Clement Noël. Bolgar se je na stopničke zavihtel s 25. mesta, Francoz pa je po prvi vožnji vodil.

Po prvi vožnji so bile razlike zelo majhne in so tudi zaradi težkih in spremenljivih razmer, sneženja in slabe vidljivosti, ponujale možnost za velikanske premike, ki so se dejansko tudi zgodili. Povsem v ozadje sta padla Švicarja Daniel Yule in Loic Meillard, ki sta bila v prvi vožnji pri vrhu, veliko mest je izgubil tudi Nemec Linus Strasser.

Sprva je kazalo, da bo še eno zgodovinsko zgodbo spisal Grk A. J. Ginnis, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno kolajno. Ginnis je bil na progi stotinko hitrejši od Olsna, a po dolgih pregledih posnetkov, na katerih se to ni dobro videlo, se je izkazalo, da je povozil vratca, za kar si je prislužil diskvalifikacijo in tako je ostal brez premierne zmage v svetovnem pokalu.

Edini slovenski predstavnik Žan Kranjec, ki je štartal s številko 31, je že v prvi vožnji storil napako in ostal brez uvrstitve. To je bil predzadnji slalom sezone, zadnji bo na finalu v Soldeuu. Tam bo prednost branil Norvežan Lucaas Braathen, tokrat sedmi, ki ima 32 točk prednosti pred rojakom, sicer svetovnim prvakom Henrikom Kristoffersnom, ta je bil v nedeljo peti.

Preberite še:

Komentarji: