Norvežanom še druga biatlonska štafeta, Slovenci osmi

Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan kljub kljub kazenskemu krogu med deseterico.
Fotografija: Klemen Bauer levo je obetavno začel slovenski štafetni nastop. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Klemen Bauer levo je obetavno začel slovenski štafetni nastop. FOTO: Joe Klamar/AFP

Norvežani so pričakovano zmagovalci današnje štafetne preizkušnje biatloncev. Po Östersundu so zmagali tudi v Hochfilznu. Znova kot v Östersundu pred Francijo in Rusijo. Med 27 ekipami je bila tudi Slovenija. Postava Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan je končala na osmem mestu.

Za Norveško so nastopili Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjastad Christiansen. Francija je na drugem mestu zaostala za 21,2 sekunde, Rusija na tretjem mestu pa za 47,3 sekunde, kljub enemu kazenskemu krogu.

Slovenci četrti na polovici

Kot prvi Slovenec se je v smučino podal Dovžan, ki je bil tretji tako po prvem kot drugem streljanju, skupaj je imel samo eno popravo, nato pa je Faku predal kot četrti. Najboljši slovenski biatlonec je bil po streljanju stoje drugi, nato pa je vse do konca svoje predaje zadržal četrto mesto.

Tretji Slovenec v smučini je bil Bauer, ki s štirimi popravami strelsko ni bil najbolj zanesljiv in je moral v kazenski krog. Bauer je zdrsnil na šesto mesto. Po prvem streljanju leže z eno popravo je napredoval na tretje mesto. Streljanje stoje mu ne leži, popravljal je trikrat in vseeno pustil eno tarčo nepokrito.

Zadnji Slovenec v smučini je bil Tršan z misijo, da bi zadržal mesto Slovenije med deseterico. S hitrim in popolnim streljanjem leže je zadržal šesti položaj, na zadnjem strelskem postanku je popravljal enkrat, nekoliko slabši tek pa je prinesel končno osmo mesto z zaostankom 2:37,6.

Pri ženskah Klemenčičeva 51.

Na zasledovalni tekmi za ženske je bila najhitrejša Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland. V zadnjem krogu je za dobre štiri sekunde ugnala zmagovalko šprinta Hano Sola iz Belorusije in za 23 Švedinjo Elviro Öberg. Edina Slovenka Polona Klemenčič je bila 51. Tekmo je dobro odprla s strelsko ničlo in napredovala do 45. mesta, ko pa je v nadaljevanju morala trikrat v kazenski krog, so se ji še enkrat izmuznile prve točke v sezoni.

Preberite še:

Komentarji: