Braathen z 29. mesta do zmage, za oba Slovenca konec na prvi progi

Senzacionalen zasuk na četrti slalomski tekmi za svetovni pokal alpskih smučarjev.
Fotografija: Lucas Braathen na poti do presenetljive slalomske zmage. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Lucas Braathen na poti do presenetljive slalomske zmage. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Lucas Braathen je presenetljivi zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu. Norvežan je uprizoril senzacijo, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra za pokal Lauberhorn je skočil z 29. mesta po prvi progi. Finalni nastop je minil brez slovenskega predstavnika, saj Štefan Hadalin in Tijan Marovt nista bila uspešna.

Na prvi progi je bil najhitrejši Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je za enajst stotink sekunde prekosil Avstrijca Manuela Fellerja. Med finalom je imel kar dve sekundi in štiri stotinke zaloge, a se mu je tik pred koncem pripetila napaka in je odstopil. Vrstni red na vrhu se je tako povsem premešal. Enaindvajsetletni Braathen je dosegel drugo zmago v svetovnem pokalu, prvo slalomsko, potem ko je s štartno številko 31 komaj ujel finale.

Brez stopničk sta ostala tudi drugi in tretji po prvi progi, Feller in Norvežan Sebastian Foss-Solevaag. Zato pa sta se nanje zavihtela domačin Daniel Yule (+0,22), po prvi progi osmi, in italijanski veteran Giuliano Razzoli (+0,29).

Štefan Hadalin je v Wengnu pristal povsem na repu uvrščenih. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Štefan Hadalin je v Wengnu pristal povsem na repu uvrščenih. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Hadalin in Marovt v ozadju

Štefan Hadalin je slaloma v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio izpustil zaradi bolečin v hrbtu, v Adelbodnu pa je ostal brez uvrstitve po odstopu na prvi progi. Tudi slaloma v Wengnu se ni lotil najbolje. Kot 21 na štartu ni prehitel nikogar. Njegov zaostanek 4,33 sekunde je bil prevelik. Sledil je zdrs po lestvici in izpad iz trideseterice, ki si je priborila še en nastop. Hadalin je tekmo končal povsem na repu uvrščenih na 46. mestu.

Žan Kranjec, ki je z 18. mestom na uvodnem slalomu poskrbel za edine slovenske moške točke v tej disciplini v tej sezoni, je Wengen izpustil. Namesto njega je dobil priložnost Tijan Marovt, ki je svojo krstno vožnjo na slovitem pokalu Lauberhorn kot Hadalin pred njim končal na prvi progi, in sicer na 43. mestu (+3,71).

Preberite še:

Komentarji: