Orli brez stopničk v Wisli: Hörl preprečil popolno poljsko slavje

Poljski smučarski skakalec Jakub Wolny je zmagovalec uvodne preizkušnje poletne velike nagrade v domači Wisli.
Fotografija: Wolny (levo) z rojaki na tekmi v Planici leta 2019. Po tem, ko je kvalifikacije v Wisli dobil Kamil Stoch (drugi z desne), je bil na stopničkah poleg Wolnyja še Dawid Kubacki (skrajno desno). FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Wolny (levo) z rojaki na tekmi v Planici leta 2019. Po tem, ko je kvalifikacije v Wisli dobil Kamil Stoch (drugi z desne), je bil na stopničkah poleg Wolnyja še Dawid Kubacki (skrajno desno). FOTO: Leon Vidic

Jakub Wolny se je na najvišjo stopničko povzpel pred Avstrijcem Janom Hörlom in rojakom Dawidom Kubackim. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na sedmem mestu.

image_alt
Urša Bogataj zmagala v Wisli


Wolny, tretji po prvi seriji, je na koncu za 0,4 točke premagal vodilnega po prvem skoku Hörla. Lanišek, ki je bil po prvi seriji deseti, je napredoval do sedmega mesta.

»Nisem še čisto zadovoljen, bil pa je narejen korak naprej v primerjavi z včeraj. Glede na skoke na treningu, pa znam pokazati že precej več, kot sem za enkrat v tem vikendu,« je po tekmi povedal Lanišek.
 

Hrgota verjame v izboljšave


Peter Prevc je zasedel 19. mesto, Timi Zajc 25., Žiga Jelar in Tilen Bartol sta bila v prvi seriji diskvalificirana, Jan Bombek pa je s 43. dosežkom prve serije ostal brez finala.

»S poskusno serijo smo začeli kar precej dobro, potem pa se nam na tekmi žal stvari niso izšle v prvi seriji. V drugi seriji sta Anže in Peter naredila napredek, a mislim, da imamo do jutri kar nekaj stvari za popraviti. Verjamem, da bo jutri kar precej stvari boljših,« pa je dejal glavni trener Robert Hrgota.

V nedeljo bo v Wisli na sporedu še ena tekma.

Preberite še:

Komentarji: