Slovakinja spet nepremagljiva, Ana Bucik 8.

Po prvi progi je med Slovenkami najbolje kazalo Andreji Slokar, ki je bila takrat 7., nato pa je odstopila.
Fotografija: Ana Bucik je vetrovno zagrebško popoldne sklenila na 8. mestu. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Odpri galerijo
Ana Bucik je vetrovno zagrebško popoldne sklenila na 8. mestu. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Slovakinja Petra Vlhova je postavila najboljši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Sljemenu. Druga je Američanka Mikaela Shiffrin (+0,64), ki se vrača po okužbi z novim koronavirusom, tretja je Švicarka Wendy Holdener (+0,81). V finalu bodo nastopile tri Slovenke, Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik.

Slokarjeva (+1,85) je vpisala sedmi čas, Bucikova (+2,48) je deseta, Dvornikova (+4,16) je finale ujela z 29. časom, Meta Hrovat je bila prepočasna za finale.

Andreja Slokar je po 7. mestu na prvi progi v drugo odstopila. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Andreja Slokar je po 7. mestu na prvi progi v drugo odstopila. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Slokarjeva se je na progo pognala tik za elitno sedmerico. A je s štartno številko 8 prehitela zgolj eno tekmovalko Švicarko Michelle Gisin, ki je zaostala več kot dve sekundi. Takoj za Slokarjevo je na petem ženskem slalomu sezone 2021/22 nastopila Ana Bucik, ki je zaostala tako za Slokarjevo kot Gisinovo. Neja Dvornik je nastopila s številko 29. Njen zaostanek je pomenil 25. čas ob prihodu v cilj. Nato je izgubila še štiri mesta.

S številko 31 je slovenske nastope zaokrožila Meta Hrovat, ki pa si je nabrala kar precejšen zaostanek, ki je znašal 5,17 sekunde. Hrovatova se s 35. časom ni uvrstila v finalni nastop.

Petra Vlhova je bila najboljša na prvi progi. FOTO: Antonio Bronić/ Reuters
Petra Vlhova je bila najboljša na prvi progi. FOTO: Antonio Bronić/ Reuters

2. proga

Slovaška šampionka, nazadnje tudi lastnica velikega kristalnega globusa, je tudi v Zagrebu potrdila, da je trenutno št. 1 ženskega alpskega smučanja. S suvereno predstavo je v drugo ubranila vodstvo in tako na Hrvaškem zmagala že tretje leto zapored, obenem pa tudi imenitno nadaljevala to sezono. Najbolj se ji je s končnim zaostankom za pol sekunde približala Američanka Mikaela Shiffrin, bron na Sljememu ob izjemnih vetrovnih sunkih, ki so za nekaj časa prekinili tekmo, je pripadel Avstrijki Katharini Liensberger.

Slovenska bera je bila spodobna, v primeru uvrstitve Andreje Slokar pa bi bila še lepša. Tako pa si je Bucikova z 8. mestom (+3,26) priborila lepo popotnico za prihajajočo Zlato lisico, točke si je za 18. mesto (4,27) prismučala tudi Neja Dvornik. 

Preberite še:

Komentarji: