Sneg preložil slovensko-hrvaški smučarski dvoboj na jutri

Zaradi novozapadlega snega bo druga veleslalomska preizkušnja za svetovni pokal v Santa Caterini jutri. Dekleta brez tekem v St. Moritzu.
Fotografija: Najmočnejši slovenski alpski smučarski adut Žan Kranjec se bo kolegu Hrvatu Ivici Zubčiću poskušal jutri oddolžiti za poraz na prvi veleslalomski preizkušnji v Santa Caterini. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Najmočnejši slovenski alpski smučarski adut Žan Kranjec se bo kolegu Hrvatu Ivici Zubčiću poskušal jutri oddolžiti za poraz na prvi veleslalomski preizkušnji v Santa Caterini. FOTO: Marco Bertorello/AFP

V Santa Caterini v Valfurvi v Italiji današnjega drugega veleslaloma za svetovni pokal ne bo. Organizatorjem, ki so včeraj opravili izjemen posel in pripravili progo za slovensko-hrvaški snežni dvoboj, je novozapadli sneg povzročil preveč težav, da bi lahko danes izvedli veleslalom.

Današnjo tekmo bodo izpeljali jutri. 

Na včerajšnjem veleslalomu, drugem po uvodnem v Söldnu, je najboljši Slovenec Žan Kranjec za 12 stotink izgubil dvoboj s Hrvatom Filipom Zubčićem.

Kranjec se je sicer še sedmič v svetovnem pokalu zavihtel na oder za zmagovalce in je slovenskemu alpskemu smučanju v moški konkurenci prismučal jubilejne 100. stopničke. Navkljub odličnemu rezultatu je bilo drugo mesto grenko, saj je bil Vodičan na prvi progi z naskokom najhitrejši. Pred Zubčićem, ki je bil šesti, je imel kar 69 stotink sekunde prednosti.

Na startu je bil tudi Štefan Hadalin, a prve proge ni izpeljal.

Filip Zubčić jer s šestega mesta na prvi progi prišel do svoje druge zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Filip Zubčić jer s šestega mesta na prvi progi prišel do svoje druge zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Dekleta brez tekem v St. Moritzu


Alpske smučarke so ostale brez superveleslalomskega uvoda v sezono hitrih disciplin. V St. Moritzu sta bili tudi Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Prvi smukaški preizkušnji, ki bosta na sporedu v drugi polovici decembra v Val d'Iseru v francoskih Savojskih Alpah, bosta tako tudi prvi tekmi v hitrih disciplinah za alpske smučarke. Val d'Isere bo gostil smuka 18. in 19. decembra ter superveleslalom 20. decembra.

Štuhčeva je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala pred devetimi meseci na italijanskem prizorišču La Thuile.

Komentarji: