Šok! Eva Urevc pred OI pozitivna na novi koronavirus

Težave v tekaški reprezentanci pred pekinškimi igrami, kandidatka za odličje v ekipnem šprintu v osamitvi in ne more trenirati.
Fotografija: Eva Urevc je pred februarskimi ZOI v Pekingu morala v osamitev, kar pomeni, da ne more trenirati. FOTO: Matevž Peršin/SZS
Odpri galerijo
Eva Urevc je pred februarskimi ZOI v Pekingu morala v osamitev, kar pomeni, da ne more trenirati. FOTO: Matevž Peršin/SZS

Slovenska ekipa v teku na smučeh se pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu sooča s pozitivnim izvidom ene od njenih pomembnih članic. Bronasta na ekipni šprinterski tekmi z lanskega svetovnega prvenstva Eva Urevc je pozitiven test objavila danes na družbenem omrežju instagram. »Želim vam sporočiti, da sem včeraj prejela pozitiven test na covid, tako da sem se v skladu z zdravstvenim protokolom osamila. Ne počutim se najbolje, a upam na najboljše, da bom lahko na olimpijskih igrah nastopila v dobri (najboljši) formi. Ostanite zdravi!« je zapisala v objavi.

Eva Urevc, ki je na nordijskem SP v Oberstdorfu lani februarja skupaj z Anamarijo Lampič zasedla tretje mesto v ekipnem šprintu, je ena izmed desetih članov ekipe smučarskih tekačev, ki jih je Smučarska zveza Slovenije v ponedeljek predlagala za imenovanje v slovensko odpravo za igre. Seznam odprave bo danes potrjeval izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Olimpijske igre v Pekingu so na sporedu od 4. do 20. februarja.

Komentarji: