Tekma mešanih parov pripadla Norvežanoma

Norveška biatlonca ​arte Olsbu Roeiseland in Johannes Thingnes Boe sta osvojila zlato odličje v mešanih parih. 
Fotografija: Norveška junaka dneva. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Norveška junaka dneva. FOTO: AFP

Norvežana Marte Olsbu Roeiseland in Johannes Thingnes Boe sta na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Ostersundu osvojila zlato kolajno na premierni tekmi mešanih parov. Norvežana, ki sta tekmo končala brez kazenskega kroga in s šestimi popravami, sta srebrna Italijana Dorotheo Wierer in Lukasa Hoferja (0+5) prehitela za 13,4 sekunde.

Bron sta osvojila Hanna Oeberg in Sebastian Samuelsson (0+8) z zaostankom 20 sekund. Thingnes Boe je bil v Ostersundu že zlat v sprintu in mešani štafeti ter srebrn v zasledovanju. Roiselandova pa ima s tega SP zlato iz mešane štafete.

Slovenska predstavnika Polona Klemenčič in Mitja Drinovec sta imela na tekmi štiri kazenske kroge in 13 poprav, tako da so ju ob zadnji menjavi vodilni prehiteli za krog in tako predčasno končali njuno udejstvovanje. Na koncu sta Slovenca pristala na 26. mestu med 28 dvojicami.

"Danes smo pričakovali, da bomo tekmo končali. Tako da smo razočarani. Polona je naredila hudo napako pri streljanju leže. Enkrat zgreši vse strele gor, danes je štirikrat zgrešila dol, kar je napaka pri zavzemu položaja za streljanje," je uvodoma pojasnil trener Uroš Velepec.

"Ne vem, zakaj prihaja do tega, dejstvo je, da tudi sama ne ve, kam gredo streli, in potem je zelo težko narediti dober rezultat na strelišču. Kot vedno poudarja, pa moramo biti potrpežljivi, iti naprej in delati na dolgi rok. Čeprav je danes zamujena priložnost, saj bi se brez kazenskega kroga lahko borili brez težav za mesta nekje okoli 15," je še povedal Velepec.

V petek bo na SP prost dan, v soboto bosta na sporedu obe štafeti, v nedeljo pa še obe tekmi s skupinskim startom.

Komentarji: