V Courchevelu nova dvojna zmaga za Slovenijo

Na tretji tekmi poletne velike nagrade smučark še drugič najboljša Urša Bogataj, Nika Križnar druga.
Fotografija: Urša Bogataj je v imenitni poletni formi. FOTO: Terje Bendiksby(AFP
Odpri galerijo
Urša Bogataj je v imenitni poletni formi. FOTO: Terje Bendiksby(AFP

Tudi tretja tekma poletne velike nagrade smučark skakalk v francoskem Cuorchevelu se je končala s slovensko zmago, drugič z dvojno. Še drugič je bila najboljša Urša Bogataj, drugo mesto pa je zasedla Nika Križnar, zmagovalka druge tekme sezone.

V nekoliko okrnjeni konkurenci, na tekmi ni bilo največje konkurentke slovenskim junakinjam olimpijskih iger v Pekingu, Avstrijke Marite Kramer, je slovenski uspeh dopolnila Nika Prevc, ki je zasedla četrto mesto. Med Slovenke se je vrinila Francozinja Julia Clair.

Bogatajeva je bila najboljša v obeh serija, Križnarjeva je bila obakrat druga, na koncu ju je ločilo skoraj 20 točk, Prevčeva pa se je s tretjim dosežkom druge serije na četrto prebila s šestega mesta. Katra Komar se je uvrstila na 18. mesto.

Pred zadnjima dvema tekmama – naslednja bo septembra v romunskem Rasnovu, ima vodilna Bogatajeva v skupnem seštevku 280 točk, Križnarjeva na drugem mestu jih ima 240, na tretjem mestu je s 155 točkami Francozinja Josephine Pagnier. Prevčeva je 13. (50), Taja Bodlaj 14. (48.), Komarjeva pa 15. (41).

Preberite še:

Komentarji: