V ekstremnem mrazu slovenski biatlonci brez točk

V razmere na meji regularnega se med drugim niso podali Jakov Fak, Klemen Bauer in Martin Fourcade.
Fotografija: Johannes Thingnes Bø je tudi v ekstremnem mrazu dokazal svojo moč. FOTO: Don Emmert/AFP
Odpri galerijo
Johannes Thingnes Bø je tudi v ekstremnem mrazu dokazal svojo moč. FOTO: Don Emmert/AFP

Canmore – Biatlonska karavana je na svoji sedmi postaji prvič v sezoni svetovnega pokala, ki jo je v začetku decembra odprla Pokljuka, zapustila Evropo in se bo do sobote merila na severnoameriškem snegu, v kanadskem Canmoru. Za začetek je morala opraviti s skrajšano posamično preizkušnjo, moški so grizli 15 kilometrov, razred zase pa je bil vodilni v svetovnem pokalu, Norvežan Johannes Thingnes Bø, ki je bil zelo hiter v smučini, obenem mu ni roka – kot le enemu od treh tekmovalcev – zadrhtela niti enkrat samkrat.


Dvanajsta zmaga v zimi


Tako je imel ob že dvanajsti zmagi v poolimpijski zimi (na zadnjih enajstih tekmah v sezoni ni bil slabši kot drugi) več kot dve minuti naskoka pred presenetljivim prvim zasledovalcem, manj znanim rojakom Vetlejem Sjåstadom Christiansenom, ki je na stopničkah pristal drugič v sezoni in karieri, tretji je bil že na zasledovanju v Hochfilznu. Danes je na oder stopil tudi Rus Aleksandr Loginov, za njegov hrbtom pa so bile razlike bistveno manjše, od četrtega do dvanajstega mesta pičle četrt minute. 


Dovžan blizu točk


Slovenci, brez Jakova Faka in Klemna Bauerja, ki se v miru pripravljata na svetovno prvenstvo (enako kot denimo tudi francoski as Martin Fourcade), se do točk v ekstremnem mrazu na meji regularnega niso dokopali, še najbližje jim je bil na 45. mestu Miha Dovžan, a bil kljub odličnemu nastopu na strelski preprogi – nepobeljeno je pustil zgolj eno tarčo – prepočasen za deset sekund. Rok Tršan in Mitja Drinovec nista bila tako nantančna in sta zamudila še precej več. 


IZIDI


1. Johannes Thingnes Bø (Nor) 35:27,9 (0)
2. Vetle Sjåstad Christiansen (Nor) + 2:10,2 (2)
3. Aleksandr Loginov (Rus) 2:41,0 (2)
4. Lars Helge Birkeland (Nor) 2:51,3 (1)
5. Dominik Windisch (Ita) 2:56,3 (2)
6. Simon Eder (Avs) 2:57,5 (2)
7. Simon Fourcade (Fra) 2:58,9 (1)
8. Erik Lesser (Nem) 3:01,7 (1)
9. Peppe Femling (Šve) 3:02,7 (0)
10. Christian Gow (Kan) 3:05,4 (1)
45. Miha Dovžan (Slo) 5:53,5 (1)
78. Rok Tršan (Slo) 8:19,2 (4)
83. Mitja Drinovec (Slo) 8:47,4 (6)

Preberite še:

Komentarji: