Vseh šest Slovenk uspešnih v Sapporu

Na Japonskem se nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, Slovenke so bile v kvalifikacijah zelo uspešne. 

Objavljeno
11. januar 2019 11.16
Posodobljeno
11. januar 2019 11.44
Nika Križnar je bila v kvalifikacijah najboljša Slovenka. FOTO: AFP
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Sapporo - Po daljšem premoru se v deželi vzhajajočega sonca nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, kamor je glavni trener slovenske vrste Zoran Zupančič odpeljal Uršo Bogataj, Niko Križnar, Špelo Rogelj, Majo Vtič, Jernejo Brecl in Katro Komar. V današnjih kvalifikacijah Sappora za sobotno tekmo, ki bo ob 8.30, so bile uspešne prav vse.

Kvalifikacije je sicer dobila olimpijska prvakinja, Norvežanka Maren Lundby, najboljša od Slovenk je bila Križnarjeva na osmem mestu. Na sobotni tekmi bodo nastopile še Bogatajeva (12. v kvalifikacijah), Breclova (19.), Rogljeva (23.), Vtičeva (27.) in Komarjeva (32.).

Gre za prvo tekmo svetovnega pokala to zimo brez najboljše slovenske skakalke Eme Klinec, ki se je decembra nesrečno poškodovala na državnem prvenstvu v Planici. »Zdaj sta od poškodbe minila že več kot dva tedna, od operacije pa skoraj teden. Zelo sem vesela, ker je šlo vse po najkrajšem možnem scenariju oziroma sem lahko v najkrajšem možnem času opravila vse nujne stvari za začetek rehabilitacije,« je na druženju z novinarji povedala 20-letna skakalka, ki je to sezono dvakrat stala na stopničkah svetovnega pokala.
 

Koleno Klinčeve je v super stanju


»Koleno je v res super stanju. Operirali so mi ga po novi metodi ligamis. Vez so mi zašili ter jo okrepili z vijakom in vrvico. Super je, ker bolečine sploh ne čutim. Koleno je minimalno zatečeno. Res pa je zdaj treba nekaj časa popolnoma mirovati. Kmalu bo konec prvega dela rehabilitacije. Po desetih dneh bomo odstranili šive, tri tedne imitiram hojo z berglami, po petem tednu računam, da bom berglo pustila. Po šestem tednu, če ne bo težav, sledijo toplice,« je še dejala Klinčeva, ki bo nato okrevala po programu v sodelovanju s fizioterapevtom Urbanom Komacem.

Klinčeva je še dejala, da si bo ogledala vse tekme svetovnega pokala. »V prvi vrsti me bo zanimalo, kaj se dogaja z našimi in tudi z drugimi tekmovalkami. To bo zame motivacija, da ostanem v stiku, da imam vsak dan to pred sabo do takrat, ko se vrnem in spet začnem skakati,« je dejala članica kluba Alpina Žiri, ki danes že od jutra spremlja dogajanje na Japonskem in stiska pesti za reprezentančne kolegice.