Že 18. zmaga Federice Brignone, obe Slovenki razočarani

Italijanka je v Zauchenseeju premagala Švicarko Corinne Suter za pičle štiri stotinke sekunde.
Fotografija: Federica Brignone je še enkrat prekosila celotno svetovno elito. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Federica Brignone je še enkrat prekosila celotno svetovno elito. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Federica Brignone (1:10,84) je zmagovalka petega ženskega superveleslaloma v tej sezoni v Zauchenseeju v Avstriji. Italijanka je za 18. karierno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark za pičle štiri stotinke sekunde premagala Švicarko Corinne Suter, Avstrijka Ariana Rädler (+0,17) je prve stopničke v karieri osvojila s tretjim mestom. Za slovenski smučarki se je tekma končala z razočaranjem.

Brignonejeva je osvojila še drugo superveleslalomsko zmago v tej sezoni in šesto v karieri. S tem dosežkom je postala tudi najuspešnejša Italijanka v tej disciplini. Sofia Goggia ima pet superveleslalomskih zmag.

Maruša Ferk Saioni se je morala sprijazniti z 39. mestom. FOTO: Joe Klamar/AFP
Maruša Ferk Saioni se je morala sprijazniti z 39. mestom. FOTO: Joe Klamar/AFP

Na vrhu superveleslalomskega seštevka so kar tri Italijanke. Vodi zmagovalka dveh superveleslalomov v tej zimi Sofia Goggia, ki je po sobotnem padcu na smuku šla na štart in tekmo končala na 19. mestu. Goggia ima 332 točk, Brignonejeva na drugem mestu zgolj pet točk manj, Elena Curtoni pa 84 točk manj.

Štuhčeva brez uvrstitve

Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni sta ostali brez uvrstitve med najboljših 30 smučark. Štuhčeva tekme ni končala v cilju, Ferkova pa je bila z zaostankom 2,14 sekunde prepočasna za točke in je zasedla 39. mesto. Ferk Saoionijeva je sicer poskrbela za edino slovensko uvrstitev v trideseterico v tej zimi na ženskih superveleslalomih s 16. mestom v Lake Louisu.

Edina ne-Italijanka z zmago na superveleslalomih v tej zimi je Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je zmagala na prvem superveleslalomu v St. Moritzu. Nato je šla na prisilni počitek zaradi okužbe z novim koronavirusom, danes pa je bila deseta.

Komentarji: