Meta Hrovat na Gorenjskem spet na stopničkah

Drugi veleslalom za Zlato lisico v Kranjski Gori je pripadel Marti Bassino, slovenska smučarka odlična na drugi progi.
Fotografija: Meta Hrovat si je prismučala nove stopničke v svetovnem pokalu. FOTO: Srdjan Živulovič/Reuters
Odpri galerijo
Meta Hrovat si je prismučala nove stopničke v svetovnem pokalu. FOTO: Srdjan Živulovič/Reuters

Slovenska smučarka Meta Hrovat si je na drugi veleslalomski tekmi za svetovni pokal v Kranjski Gori prismučala tretje mesto, potem ko je na drugi progi za eno meso izboljšala dosežek s prve proge, ko je držala v rokah četrto mesto. Zmaga je šla v Italijo, potem ko je Marta Bassino dobila še drugo tekmo, saj je bila najboljša tudi na sobotni veleslalomski tekmi za zlato lisico, druga je bila tokrat Švicarka Michelle Gisin.



Bassinova in Gisinova sta bili edini, ki sta v finalu prehiteli 22-letno tekmovalko iz Podkorena. Hrovatova je tako kot lani ponovila uspeh, ko je bila na lanski Zlati lisici na domačem terenu prav tako tretja. V finalu so nastopile štiri Slovenke in prav vse so osvojile točke. Andreja Slokar je tekmo končala na 19. mestu, Neja Dvornik je bila 21., slovenske nastope je zaokrožila Ana Bucik na 28. mestu.
 

Meta po prvem polčasu na četrtem mestu


Druga predstava 57. Zlate lisice, tako kot včeraj veleslalomska, se je iz zornega kota vodilne slovenske veleslalomistke začela imenitno že na prvi progi: Meta Hrovat je bila na 4. mestu. Dobro voljo domačega tabora je zaokrožilo tudi spoznanje o tem, da so si tudi druge tri slovenske lisičke priborile drugi nastop: Neja Dvornik je bila 18., Andreja Slokar 24., Ana Bucik pa 26. Tine Robnik zaradi lažje poškodbe kolena danes ni bilo na štartu, Ilka Štuhec pa se je po včerajšnji tekmi že preselila k treningu za prihajajoče preizkušnje v hitrih disciplinah.

Marta Bassino se je v Kranjski Gori zavihtela na najvišjo stopničko veleslalomske tekme. FOTO: Jure Makovec/AFP
Marta Bassino se je v Kranjski Gori zavihtela na najvišjo stopničko veleslalomske tekme. FOTO: Jure Makovec/AFP


Na zelo trdi in poledeneli podlagi, kjer se je današnji veleslalom začel že ob 9.15, je bila na prvi progi najhitrejša Mikaela Shiffrin, za njo Marta Bassino s 30 stotinkami zaostanka, tretjeuvrščena Michelle Gisin je zaostajala za 44 stotink, naša Meta Hrovat 86, Francozinja Tessa Worley pa za 96.


Posebna zgodba Mete Hrovat


Zgodba Mete Hrovat, naše vodilne veleslalomistke, je posebna. Pred enim letom je bila na tej podkorenski strmini 3., se s popotnico tega vrhunskega nastopa lotila nove sezone in s 6. mestom v Söldnu napovedala svoje nadaljevanje boja v družbih najboljših. Toda v zadnjih tednih se ji je ustavilo, iskala je pot vrnitve, očitno pa jo našla prav na tej progi, od katere jo do doma loči le nekaj minut hoje. Sobotni nastop za 9. mesto resda še ni bil sanjski, vendar pa je že naznanil premik navzgor, kar je nato le potrdila v lepem smučanju današnjega uvodnega nastopa. 

Preberite še:

Komentarji: