Partnerstvo za spremembe s tremi novimi izzivi

Izzivi so: dobre prakse v izobraževanju, poenostavitev upravnih postopkov in večja dostopnost do e-storitev.
Fotografija: Išče se učitelje, ki so lahko za vzor v poklicu. FOTO Shutterstock
Odpri galerijo
Išče se učitelje, ki so lahko za vzor v poklicu. FOTO Shutterstock

V petem krogu partnerstva za premembe bodo zaposleni v javnem in zasebnem sektorju do junija 2019 reševali troje izzivov.

Prvi prihaja iz AmCham in se imenuje »Učitelj sem/Učiteljica sem! Primeri dobrih praks učiteljev v osnovnih šolah«, njegova pobudnica pa je Deana Jezeršek, soustanoviteljica in vodja izobraževanja in razvoja v podjetju LanguageSitter. Skozi razpis bi našli tiste učitelje, ki s svojim delom in rezultati izstopajo, so vzor pedagoškemu poklicu in svoje poslanstvo jemljejo resno in odgovorno. Nagradili bi jih in jih izpostavili, kot ambasadorji učiteljskega poklica pa bi za učiteljski poklic ponovno navdušili obstoječe učitelje. Želeli bi vzpostaviti sistem mentorstva med učitelji in partnerstva med učitelji in šolami – izmenjave dobrih praks.

Drugi izziv je prijavila upravna enota Šmarje pri Jelšah pod naslovom »Izpisovanje zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja – preprosta naloga, ki jo zmore vsak«. Na upravni enoti si želijo najti rešitev, da bi bil zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja preprost, da bi ga brez težav izpolnila vsaka neuka stranka. Vseboval bi le podatke, ki so potrebni za vložitev vloge, ostali podatki, potrebni za izdajo gradbenega dovoljenja, pa so tako razvidni iz projektne dokumentacije za gradbeno dovoljenje. Zahtevek bi vseboval le podatke o investitorju, vrsti gradnje in podatke o lokaciji gradnje.

Tretji izziv pa je prišel iz Ajpesa, »Povečanje dosega (uporabe) e-storitev javne uprave«. Večja uporaba elektronskih storitev bi prinesla pozitivne učinke tako za uporabnike kot tudi za oblastne organe, tudi institucije javne uprave pa bi lahko optimizirale svoje procese preko uporabe že obstoječih servisov drugih institucij.

Izzive so izbrali s pomočjo glasovanja po spletu ter glasovanja občinstva in komisije.

 

Komentarji: