Konec tedna odpre vrata Informativa 2019

Enajsti sejem izobraževanja in poklicev bo potekal 25. in 26. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Fotografija: Informativa je uvodna postaja za poklicno načrtovanje. FOTO Blaž Samec
Odpri galerijo
Informativa je uvodna postaja za poklicno načrtovanje. FOTO Blaž Samec

Enajsti sejem izobraževanja in poklicev, Informativa 2019, bo potekal 25. in 26. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Organizator, Proevent, ga označuje kot odlično uvodno postajo pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti.

Sejem enkrat na leto, neposredno pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov v Sloveniji ter v tujini, od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja. Obiskovalcem predstavlja različne poklice, njihovo perspektivnost, kje in kako dobiti štipendijo, kako urediti bivanje med šolanjem, kje je moč dobiti prakso in kje prvo zaposlitev, kako študirati in kakšne so možnosti za zaposlitev v tujini.

Med razstavljavci bodo tudi letos izobraževalne institucije, podjetja in štipenditorji, nevladne organizacije, državne institucije, mediji, banke in zavarovalnice, ponudniki učnih pripomočkov, predstavniki študentske in dijaške organizacije. Na ogled razstave, predavanj in delavnic ter spremljevalnega programa so vabljeni osnovnošolci, dijaki in študentje, starši, učitelji, mladinski svetovalci itn. Sejemska vrata bodo oba dneva odprta od 9. do 18. ure, vstop pa je brezplačen.

V okviru letošnjega sejma izobraževanja in poklicev Informativa bo organizator Proevent v sodelovanju z društvom Duh časa podaril 150 računalniških kompletov, ki bodo opremljeni z ustreznimi programi in pripravljeni za uporabo. Starši šolajočih se otrok, ki si nakupa računalnika ne morejo privoščiti, lahko vloge oddajo še do 22. januarja, obrazec je dostopen na spletni strani Informative. Na podlagi zbranih informacij bodo od organizatorja prejeli elektronsko pošto z informacijami o morebitni dodelitvi in prevzemu računalnika.

Komentarji: