Razpis za nadarjene mlade

Mladi talenti se lahko prijavijo do 18. januarja 2019.
Fotografija: Mladi upi 2019 bodo znani v aprilu. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Mladi upi 2019 bodo znani v aprilu. FOTO: Blažž Samec/Delo

Ljubljana - Zavarovalnica Triglav in njen zavod za družbeno odgovorne aktivnosti Vse bo v redu že šestič zapored objavljata razpis Mladi upi, namenjen mladim talentom, ki jih odlikujejo odlični rezultati, nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj.

K prijavi so vabljeni nadarjeni posamezniki, stari od 16 do 19 let, s področij športa, parašporta in umetnosti ter mladi raziskovalci oziroma znanstveniki, stari od 17 do 20 let. Razpis, ki je objavljen na spletni strani http://www.mladi-upi.si/, je odprt do 18. januarja 2019.

V okviru razpisa Mladi so varnost naše prihodnosti je doslej finančno pomoč prejelo že 62 mladih talentov v skupni vrednosti 261.000 evrov. Med drugim tudi mladi športniki Tim Gajser, Štefan Hadalin in Janja Garnbret, mladi umetniki Maja Horvat, Dorotea Senica in Patricija Crnkovič ter mlada znanstvenika Aleksej Jurca in Luka Govedič.


Pomoč nadobudnim


Cilj projekta je pomagati nadobudnim in perspektivnim osebam, ki že dosegajo vrhunske rezultate, vendar pa njihova karierna pot še ni profesionalizirana, zato se soočajo tudi s finančnimi izzivi. Sponzorskih sredstev še ne pridobivajo, vendar pa za svoj razvoj že potrebujejo nakup boljše opreme ali inštrumenta, udeležbo na pripravah ali tekmovanjih, študij in bivanje v tujini ter dodatne storitve, kot so fizioterapija, masaže ipd. Vse to je finančno breme, ki ga mora največkrat prevzeti družina.
 
Sedemčlanska strokovna komisija bo v okviru razpisnih meril izmed vseh prejetih prijav v prvem krogu izbrala ožji krog finalistov, ki bodo svoje zgodbe in pot do uspeha predstavili na spletni strani www.mladi-upi.si. V drugem krogu razpisa bo komisija nato izbrala prejemnike finančne podpore. Svojega zmagovalca in s tem prejemnika finančne podpore pa bo lahko z glasovanjem izbrala tudi (splošna) javnost. Mladi upi 2019 bodo znani v prvi polovici aprila 2019.

Komentarji: