Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Kot nikjer drugje na svetu

Nekateri želijo samo počitnice, vaše želje pa so večje. Hočete doživetja, ki bi jim sami podelili pet zvezdic odličnosti. Želite si pristnosti. V Sloveniji že več let načrtno razvijajo edinstvena butična individualna doživetja.
Avantura s kajakom v podzemlju. Foto Tomo Jeseničnik
Avantura s kajakom v podzemlju. Foto Tomo Jeseničnik
22. 2. 2024 | 11:37
29. 2. 2024 | 09:24
4:43

Edinstvena doživetja Slovenije temeljijo na spoštovanju trajnosti in izkušnjah za posameznike, ne za množice. Izbirate lahko med certificiranimi doživetji Slovenia Unique Experiences ali pa svoje želje zaupajte izkušenim vodnikom in organizatorjem potovanj. Z njihovo pomočjo lahko vsako doživetje Slovenije postane zelo osebna izkušnja. Slovenija je destinacija pristnih in butičnih doživetij, zasnovanih tudi za manjše skupine in posameznike. Pričakujte dobre zgodbe, neobičajne izkušnje in odlično gastronomijo. Prebivalci Slovenije, ki jih odlikujeta gostoljubje in znanje jezikov, gostom omogočajo življenjski slog, kot ga živijo tudi sami – v stiku z naravo, s spoštovanjem lokalnosti in občutkom za trajnost.

Osebno sredi mesta

Velenje Underground. Foto: Aljoša Videtič
Velenje Underground. Foto: Aljoša Videtič

Kako začeti dan v prestolnici? Dobimo se na plac’! Privoščite si butični zajtrk na Plečnikovi tržnici ali pa naj vas Mojster Plečnik popelje po poti svojega ustvarjanja. V Velenju ne spreglejte dogodivščine v rudniških rovih. Velenje Underground vam ponuja gastronomsko pustolovščino kar 160 m pod zemljo, lahko pa raziščite Skrivnosti potopljenih vasi ali Poletite v usnjarno Evrope. V Mariboru se podajte na Rock'n'Roll okusov, v Gornji Radgoni pa bodite Untouched by light in okusite prvo peneče se vino na svetu, pridelano v popolni temi. Dan zaključite na Poti piva in svobode ali ob spoznavanju Sedmih veličastnih.

Navdihujoče po podeželju

Zveni po praznikih. Foto: Uroš Abram
Zveni po praznikih. Foto: Uroš Abram

Slovensko podeželje skriva posebne zgodbe. Privoščite si Spanje na seniku. Uživajte v finih zorjenih mesninah, zato izberite Meet Meat & Eat in spoznajte zgodbo Od buče do olja. Ko vas na drugem koncu Slovenije presenetijo stare šege, si rečete Zveni po praznikih! V hribih greste lahko na Pohod s soljenjem ovc nad Češko kočo ali Začutite Veliko planino, ob morju na Mediteransko kuharsko delavnico priprave rib z Ireno Fonda ali preživite Nepozabni dan v ribjem vrtu Fonda.

V stiku z naravo

Vintage Gourmet Tour. Foto: Mitja Kobal
Vintage Gourmet Tour. Foto: Mitja Kobal

Odpravite se po poteh velikih zveri v kočevske gozdove in v spremstvu vodnika spoznajte Medveda v njegovem življenjskem okolju. Da odkrijete življenje treh rek, sprejmite tridnevni ribiški izziv Fish & Fly Trio ter uživajte v muharjenju in helikopterskih poletih. Zapeljite se s starodobniki med oljčne nasade in na Vintage Gourmet Tour izkusite, kako je biti oljar v Istri. Med sprehodom v naravi se lahko prepustite Melodiji gozda ali izveste vse o gobah na Dr. Fungi: »Mi gremo po gobe!« in obenem najdete svoj notranji mir.

Z izkušenimi do skrivnosti

Po poteh Luke Čeča. Foto: arhiv Postojnska jama, d. d.
Po poteh Luke Čeča. Foto: arhiv Postojnska jama, d. d.

Ste za nekaj adrenalina? Začnete lahko z Adrenalinskim gorskokolesarskim spustom Črna luknja. Pojdite z jamarji Po poteh prvih jamskih raziskovalcev v skrite dele Postojnske jame, kjer srečate človeško ribico in spoznavate življenje kraškega podzemlja, ali pa se podajte v Tajne prostore Hotela Jama. V spremstvu vodnika zaveslajte po rovih 700 metrov pod površjem zemlje. Doživite Avanturo s kajakom v podzemlju Pece.


Naročnik oglasne vsebine je Slovenska turistična organizacija

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine