Adria Airways odpovedala več letov, razlog menda odpovedi najemov letal

Odpovedi so najbrž posledica slabih finančnih rezultatov in neporavnanih obveznosti, zaradi katerih so najemodajalci začeli odpovedovati pogodbe za najem letal.
Fotografija: Zmanjšanje flote zaradi zasega letal bi Adrii Airways povzročilo težave ne le zaradi odpovedi lastnih letov, ampak bi lahko prizadelo tudi operacije, ki jih Adrijine posadke izvajajo za tuje letalske družbe (ACMI). FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Zmanjšanje flote zaradi zasega letal bi Adrii Airways povzročilo težave ne le zaradi odpovedi lastnih letov, ampak bi lahko prizadelo tudi operacije, ki jih Adrijine posadke izvajajo za tuje letalske družbe (ACMI). FOTO: Matej Družnik/Delo

Adria Airways je včeraj in za danes odpovedala več letov. Odpovedi so najbrž posledica slabih finančnih rezultatov in neporavnanih obveznosti, zaradi katerih so najemodajalci začeli odpovedovati pogodbe za najem letal.

Lizinške hiše so menda odpovedale pogodbe za dve letali bombardier CRJ900, neuradno poroča več medijev. Omenimo, da Adria nima lastnih letal, ampak ima vsa v najemu.

Včeraj zvečer so bili za danes odpovedani štirje leti, in sicer iz Skopja v Ljubljano, iz Ljubljane v Zürich, iz Münchna v Ljubljano in iz Züricha v Ljubljano.

Zmanjšanje flote zaradi zasega letal bi Adrii Airways povzročilo težave ne le zaradi odpovedi lastnih letov, ampak bi lahko prizadelo tudi operacije, ki jih Adrijine posadke izvajajo za tuje letalske družbe (ACMI). To bi lahko Adrio Airways še dodatno finančno močno prizadelo, saj naj bi – kot smo poročali –  po nekaterih informacijah tuje letalske družbe v primeru, ko pogodbeni partner ne zagotovi dogovorjenega posla, vzrok za to pa ni neka višja sila, zahtevale odškodnine.

Komentarji: