Adria Airways v najem suhojevih letal

Družbi sta podpisali tudi memorandum o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila teh modelov letal na ljubljanskem letališču.
Fotografija: Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways, je dejal da bi z operacijami na SSJ100 lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih bombardier in airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko). Foto Leon Vidic
Odpri galerijo
Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways, je dejal da bi z operacijami na SSJ100 lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih bombardier in airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko). Foto Leon Vidic

Adria Airways in ruska družba za proizvodnjo civilnih letal Suhoj sta podpisali pismo o nameri za dolgoročni najem 15 Suhojevih letal superjet 100. Z dobavo naj bi pričeli v začetku prihodnjega leta, in sicer v okviru dolgoročne najemne pogodbe, je povedal ruski minister za industrijo in trgovino Denis Manturov.

Družbi sta podpisali tudi memorandum o soglasju o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila teh modelov letal na ljubljanskem letališču.

»V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala SSJ100 in zaključili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem,« je dejal Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways. Dodal je, da bi z operacijami na SSJ100 lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih bombardier in airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko). 

Predsednik uprave Suhoja Aleksander Rubcov pa je dejal: »Zavedamo se, da mora biti podpora  za SSJ100 pri vstopu na evropski trg organizirana temeljito in profesionalno. Skupaj z Adrio Airways bomo na ljubljanskem letališču ustvarili skupno vzdrževalno in servisno organizacijo za letala SSJ100. Ta servisna platforma bo zagotovila operativno zanesljivost zrakoplovov SSJ100 v Evropi.«

Floto Adria Airways trenutno sestavljajo tri letala airbus A319, osem letal bombardier CRJ900, trije Bombardierji CRJ700ER še šest letal Saab 2000.
 
 
 

Komentarji: